Un turc a dat 1500 euro ca să treacă ilegal frontiera la Nădlac. Nu i-a ieșit…

  de Special Arad | 11 septembrie 2018, 1:15 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  În data de 10.09.2018, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, județul Arad, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un bărbat, pasager într-o autoutilitară marca Ford Tranzit, care s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească.

  Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetăţean turc în vârstă de 22 de ani, solicitant de azil în România. Tânărul a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană, a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 1.500 euro şi a recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Germania.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, precum şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.