joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un tramvai ca după bombardamente circulă pe liniile din Arad (Foto)

  După tragedia care s-a produs recent la Arad, când o femeie și-a pierdut viața din cauza defecțiunii unei uși, problema tramvaielor vechi, răblăgite, devine tot mai evidentă. Deși Primăria a cumpărat în ultimii ani mai multe tramvaie noi, prin fonduri europene, depoul Companiei de Transport Arad are în continuare mai multe hârburi despre care putem spune că e un miracol că încă mai funcționează.

  Tramvaiul pe care vi-l prezentăm în acest articol a fost surprins de un cititor Special Arad circulând în zona Micălaca și arată într-adevăr deplorabil.

  „Tramvai surprins în Arad, stația Billa, vineri 17.08.2023, cu un nou model de aer condiționat… care mai are puțin și se dezintegrează în trafic datorită uzurii și ruginii. Oare cum trec aceste vehicole ITP???”, ne-a scris cititorul.

  tramvai defect arad

  La ultima analiză realizată de Primăria Arad, din cele 90 de tramvaie care circulă în municipiu, doar în jur de 20 și ceva sunt noi.

  Municipalitatea intenționase chiar să modernizeze mai multe vagoane, însă la licitație nu s-a prezentat nicio firmă care să efectueze aceste reparații capitale, astfel că s-a renunțat la idee și, în schimb, pe banii incluși în proiectul respectiv (cel care a inclus și modernizarea liniei de pe Pădurii) s-a optat în schimb pentru achiziția a altor câteva noi.

  Mai este mult însă până când Primăria va reuși să schimbe toate tramvaiele din oraș cu unele noi, astfel că încă vom mai avea parte de vagoane care ar fi trebuit demult să fie doar o amintire.

   

  •  Citește și: Cum s-a produs tragicul accident de tramvai pe Calea Aurel Vlaicu | Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional! · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai e peste tot in Romanaia. Nu mai intretinem nimic (ca nu mai avem oameni, ca trebuie platiti ca sa lucreze) si lasam totul in paragina. Cand ajung de nu mai pot fi folosite facem reparatii costisitoare sau cumparam noi, bineinteles ca in urma unor studii de fezabilitate profesionale, facute de cine trebuie.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.