duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un tramvai a deraiat între Vladimirescu și Mândruloc, din cauza unor probleme la linii

  de Raluca Medeleanu | 9 septembrie 2023, 5:41 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Ionuț Iosif / Arad Traffic)

  Sâmbătă după-masă, pasagerii care se aflau într-un tramvai care mergea în direcția Ghioroc au avut parte de o reală neplăcere când vagonul a deraiat de pe linii, între Vladimirescu și Mândruloc.

  Incidentul s-a produs în jurul orei 16:00, iar la ora 17:30 muncitorii trimiși de Compania de Transport Public (CTP) Arad încă interveneau pentru remedierea problemei. Între timp, a fost trimis un autobuz pentru a prelua pasagerii.

  Contactat de Special Arad, directorul CTP Claudiu Godja a acuzat infrastructura defectuoasă a liniilor ca o cauză a incidentului.

  „Acum se remediază problema, muncitorii încearcă să pună tramvaiul pe linie. Între timp, am trimis un autobuz și cam în 2 ore estimăm că se reia circulația. Cel mai probabil urmează apoi lucrări de ajustare a liniei, acolo infrastructura e problema”, a spus directorul CTP Arad.

  Modernizarea liniei către Ghioroc, peste câțiva ani

  Autoritățile locale plănuiesc de ceva vreme modernizarea liniei de tramvai pe ruta Arad – Ghioroc, intenționând apoi să introducă pe acest traseu și vagoane moderne de tipul Imperio. Doar că până când vor începe lucrările propriu-zise asupra infrastructurii din acel tronson vor mai trece câțiva ani.

  Momentan, demersurile sunt la faza de întocmire a documentațiilor necesare antemergătoare pornirii unei licitații.

  Consiliul Județean a avut încă din 2007 întocmit un studiu de fezabilitate pentru această investiție, însă documentația nu mai este actuală, astfel că la ora actuală se întocmește un nou studiu care să aibă prețurile la zi. Sunt întocmite și lucrările de cadastrare pe secțiunea extravilană municipiului, până la „punctul terminus”, din Ghioroc, respectiv toate documentele pentru clarificarea situației juridice.

  Mai multe detalii pe subiect aici: Când se va putea circula cu Imperio de la Arad până la Ghioroc · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.