miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Un timișorean conduce la Arad Open. Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei, a efectuat mutarea festivă în runda cu numărul șase a Festivalului de Șah

  de Dan Lazăr | 4 august 2021, 7:05 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Festivalul Internațional de Șah – Arad Open și-a consumat șase din cele nouă etape programate, lider fiind Marele Maestru Marius Manolache (Medicina Timișoara – elo 2519), urmat cu același număr de puncte (5) de către doi reprezentanții ai Republicii Moldova, Andrei Macovei (elo 2455) și Ivan Schitco (elo 1469) și de Samuel Ghimpu (CS UVT Timișoara – elo 2392).

  Runda a VI-a, desfășurată marți seara, a avut un oaspete de seamă, antrenorul fotbaliștilor de la UTA, Laszlo Balint, efectuând mutarea festivă. Sub privirele tehinicanjului utist, șahiștii au jucat „tăios”, consemându-se o singură remiză la primele 15 mese.

  „Bomba” lui Stepanescu

  De remarcat „bomba” detonată în etapa a IV-a de către juniorul de doar 16 ani, Nicodim Stepanescu (CSM București), care a câștigat într-o manieră entuaziasmantă în fața principalului favorit, grecul Stelios Halkias. Un alt Mare Maestru, Andrei Istrățescu (Medicina Timișoara), nu se simte prea bine la ediția din acest an, având patru remize consecutive, cu jucători mai slabi cotați, ultima cu un junior de doar 16 ani, Matei Vîlcu (CSȘ Tg. Mureș).

  În ceea ce privește comportarea arădenilor, cei mai bine clasați sunt Petru Ursan (Șahistul Pecica – locul 14, cu 4 pct.) și Cristian Oltean (Șah Club Vados Arad – locul 23, cu 3,5 pct.).

  Campion din Dâmbovița la blitz

  Turneul de blitz a adunat la start 93 de participanți, fiind câștigat de Mihai Pădurariu (CS Universitatea Târgoviște), care a totalizat 8 puncte, din 9 posibile, pe podium reușind să mai urce Mihnea Ognean (CSȘ Tg. Mureș – 7,5 pct.) și Andrei Istrățescu (7 pct.). La mese au luat loc și doi șahiști din Viena, veniți special la Arad pentru acest concurs de blitz.

  Competiția amatorilor cu elo sub 2000 îl are ca lider pe Alexandru Sachilaru (5,5 pct.), juniorul de la Bicazul Bicaz fiind pregătit de către timișoreanul Istrățescu. După 6 runde au strâns 5 puncte basarabeanul Viktor Panush, Zamfri Moldovan (Dudeștii Noi) și Mihai Veneteanu (Viitorul Urziceni). Rodel Rujan (Pecica) și Alexandru Balaban (Vados), ambii cu 4,5 puncte sunt cei mai bine clasați arădeni, pe locurile 6-7.

  În fine, în întrecerea rezervată șahiștilor cu elo sub 1600, primii sunt: Tudor Stănescu (Smart Galați) – 5 puncte din tot atâtea posibile -, Sebastian Țăran (Smart Galați) și Alexandru Korcsek (Muncitorul Reșița) – ambii cu 4,5 puncte.

  Urmează șahul rapid

  În turneul principal Arad Open proxima rundă, a șaptea, este programată miercuri (ora 16.00). Miercuri și joi are loc și campionatul de șah rapid, totul sub supravegherea principalului organizator, Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.