Un tânăr orădean a murit la locul de muncă, după ce un utilaj i-a zdrobit capul

  de - | 9 ianuarie 2020, 2:34 PM | Regional

  0

  (foto: Facebook / Florin Martin)

  Un accident de muncă teribil a avut loc miercuri după-amiază la firma Olimp Impex SRL din strada Ogorului (în zona fostului CET II), specializată în comercializarea de tablă prelucrată.

  Potrivit unor muncitori angajaţi la această firmă, în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 14.00, un coleg al lor, pe nume Florin Martin, şi-a pierdut viaţa după ce o presă de ştanţat tabla i-a prins capul şi i l-a zdrobit.

  Potrivit surselor BIHOREANULUI, la Olimp Impex SRL ar fi obişnuit ca unii muncitori să trebuiască să utilizeze maşinării pentru a căror manipulare nu sunt instruiţi şi nu au autorizaţie: “Acolo lucrează muncitori pe maşinării şi nu sunt calificaţi pentru ele”, susţine unul dintre angajaţi.

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor investighează cazul ca fiind un accident de muncă. “Victima, un tânăr de 28 de ani, lucra la firma respectivă ca manipulant de un an şi cinci luni. Încă nu ştim dacă lucra pe maşina de ştanţat, ştim însă cu certitudine că a intrat în zona de acţiune a acesteia în timp ce funcţiona, dar nu e clar dacă din dispoziţia cuiva sau din iniţiativa sa. În mod normal, ar fi avut nevoie de o autorizaţie, dar la fel de clar este că nu avea voie să intre în zona de acţiune a maşinii”, a declarat joi BIHOREANULUI şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

  Potrivit lui Rotar, accidentul de muncă a avut loc în jurul orei 13.30, iar un echipaj al Ambulanţei sosit la faţa locului a constatat decesul muncitorului la ora 14.00.

  Mai ulte detalii pe ebihoreanul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.