Un spectacol cu soprana Angela Gheorghiu, recompensat la gala BBC Music Magazine Awards 2014

  de [email protected] | 9 April 2014, 6:15 PM | Monden

  0

  Spectacolul de operă „Tosca”, de Giacomo Puccini, în care soprana română Angela Gheorghiu a cântat alături de Bryn Terfel şi Jonas Kaufmann, a fost premiat în cadrul galei BBC Music Magazine Awards 2014.

  Un spectacol cu opera „Tosca”, de Giacomo Puccini, în care soprana română Angela Gheorghiu a cântat alături de Bryn Terfel şi Jonas Kaufmann, s-a impus la categoria „DVD Performance” la gala BBC Music Magazine Awards 2014, organizată marţi seară, la Londra, informează classical-music.com.

  Produs de Jonathan Kent, acest spectacol de operă a fost dirijat de Antonio Pappano, la Royal Opera House din Londra.

  La categoria „Înregistrarea anului” a triumfat violoncelista americană Alisa Weilerstein cu discul concertului ei de debut, „Elgar and Carter Cello Concertos”, înregistrat alături de Berlin Staatskappelle şi Daniel Barenboim, lansat de casa de discuri Decca.

  Discul câştigător, selecţionat din peste 1.500 de albume analizate de experţii de la BBC Music Magazine în 2013, a fost votat de cititorii revistei şi de un juriu de critici de specialitate.

  O reprezentaţie a spectacolului „Peter Grimes”, de Benjamin Britten, realizată pe plaja din Aldeburgh în vara anului trecut, s-a impus la categoria „Opera Award”, iar „War Requiem”, tot de Benjamin Britten, înregistrată de muzicieni polonezi şi britanici dirijaţi de Paul McCreesh, a triumfat la categoria „Choral Award”.

  Violonista Rachel Podger a câştigat la categoria „Instrumental” cu recitalul ei solo „Guardian Angel”, în timp ce renumitul tenor german Jonas Kaufmann s-a impus la categoria „Vocal Award” cu un disc cu arii din Richard Wagner. Recenta interpretare a lui Riccardo Chailly a unor simfonii de Brahms alături de Gewandhaus Orchestra a triumfat la categoria „Orchestral”, iar vivacele cvartet francez Ebène a câştigat al doilea BBC Music Magazine Award din cariera sa, la categoria „Chamber” cu interpretarea unor compoziţii de Fanny şi Felix Mendelssohn.

  Alături de spectacolul în care cântă Angela Gheorghiu, premiile juriului au revenit pianistului Igor Levit la categoria „Newcomer Award”, pentru interpretarea unor sonate de Beethoven, noii opere „Written on Skin” de George Benjamin, cântată de Barbara Hannigan, Christopher Purve şi Bejun Mehta, la categoria „Premiere Award”, şi spectacolului „The Genius of Cavaillé-Coll”, la categoria „DVD Documentary Award”.

  O nouă categorie – App Award – a fost lansată în acest an, care recunoaşte realizările şi potenţialul noilor formate muzicale. BBC Music Magazine, care publică ediţii digitale pentru iPad, iPhone, Kindle Fire şi Andriod, a acordat acest trofeu inaugural aplicaţiei multimedia lansate de Touchpress/ DG cu „Simfonia a 9-a” de Beethoven.

  Gala BBC Music Magazine Awards 2014 a avut loc marţi seară, la Kings Place din Londra şi a fost prezentată de Oliver Condy şi Sean Rafferty.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.