marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un site fraudulos promite furnizarea subiectelor de BAC în schimbul sumei de 100 RON

  de - | 13 iunie 2020, 5:04 PM | Naţional

  0

  Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informează că a fost notificat de portalul EduPedu cu privire la existenţa unui site fraudulos, care promite furnizarea subiectelor pe care liceenii urmează să le primească la examenul de Bacalaureat.

  „Pentru a reduce costurile, atacatorii au folosit o platformă online, unde îţi poţi crea un website gratis (Yola) şi au lansat subdomeniul bacalaureat2020.yolasite.com. Aici, posibilii ‘clienţi’ sunt direcţionaţi către completarea unui formular care include date personale şi financiare. Ulterior, aceştia urmau să primească un e-mail cu subiectele, după verificarea în prealabil a tranzacţiei. Preţul de vânzare al subiectelor este de 100 RON”, precizează specialiştii CERT-RO într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

  Potrivit acestora, este cunoscut faptul că subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă.

  „Echipa CERT-RO recomandă tinerilor şi părinţilor să nu dea crezare unor astfel de oferte!”, se mai menţionează în comunicat.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.