Un sirian a vrut să treacă granița cu un document de refugiat… doar că actele erau ale verişorului său

  de Special Arad | 27 July 2018, 12:58 PM | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din Siria care a încercat să iasă ilegal din țară folosindu-se de documentul altei persoane.

  În data de 26.07.2018, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieși din țară o persoană de sex masculin, pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un document de călătorie pentru refugiaţi, emis de autorităţile germane.

  Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul prezentat există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru verificări.

  În urma cercetărilor efectuate, tânărul a declarat că este de origine siriană, refugiat în Germania, se numeşte A.A., şi are 22 ani. Referitor la actul prezentat la controlul de frontieră, acesta susţine că aparţine de drept verişorului său și a recurs la această metodă, deoarece intenţiona să călătorească prin Europa și nu avea document valabil.

  În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tânărului şi i-au întocmit acestuia acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.