miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un singur succes pentru poloiștii arădeni. Noul bazin din Subcetate le face cu ochiul

  de Dan Lazăr | 23 octombrie 2019, 4:49 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  AMEFA Arad a obținut un singur succes în cele patru partide susținute în cadrul primului turneu preliminar al Superligii de polo, desfășurat la Brașov. Elevii lui Cristian Cosma au dispus de Rapid, scor 11-10 (3-3, 4-3, 2-2, 2-2), Grama, Nagy, Mureşan, Luncan (câte două goluri), Băltean, Furj şi Samuilă (câte un gol) fiind marcatorii Aradului.
  Înfrângerile au venit în jocurile cu Sportul Studențesc – care din acest sezon a rupt protocolul cu Corona Brașov, ce a înscris o echipă proprie – scor 5-11 (goluri: Furj 2, Schill, Mureșan și Băltean), Steaua, scor 8-15 (goluri: Luncan 2, Băltean, Furj, Grama, Mureșan, Nagy și Schill) și CSM Oradea, scor 6-18 (goluri: Luncan 3, Palotaș 2 și Maior).
  „Obiectivul nostru în acest sezon este ocuparea locurilor 5 sau 6. În acest sens am transferat la echipă sportivi ai Crișului Oradea, club care nu a mai înscris echipă în prima ligă, ei evoluând cu dublă legitimare, și la juniori I”, ne-a declarat Cristian Cosma, antrenorul arădenilor, care încă așteaptă un semn din partea autorităților pentru ca AMEFA să pătrundă în noul bazin de polo din Subcetate, redeschis la începutul acestei săptămâni.
  Al doilea turneu preliminar al Superligii Naționale se dispută în perioada 24-27 octombrie, la Focşani, oraș care de puțină vreme beneficează de un bazin olimpic. Înaintea acestuia, arădenii ocupă locul 6, cu 3 puncte, urmând a se duela cu Dinamo, Corona Brașov și Poli Cluj-Napoca.
  Primele patru clasate la capătul celui de-al doilea turneu preliminar se califică în grupa valorică superioară, iar celelalte patru vor evolua în grupa valorică 5-8. Faza a doua se va desfășura sub formă de etape duble, săptămânale, în sistem fiecare cu fiecare, tur și retur.
  În fruntea clasamentului se află Steaua și CSM Oradea, cu câte 12 puncte din tot atâtea posibile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.