duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un singur mort în 2019 în urma vreunui accident rutier! Care este orașul de peste jumătate de milion de locuitori unde se poate așa ceva?

  de - | 6 ianuarie 2020, 4:02 PM | Internaţional

  0

  Anul trecut, o singură persoană a decedat într-un accident rutier într-una dintre capitalele Europei. Astfel, oficial, aceasta e cea mai sigură localitate din lume, în ceea ce privește traficul.

  Vorbim despre Oslo, capitala Norvegiei, iar una din explicații ar fi aceea că foarte mulți norvegieni folosesc bicicletele pentru a se deplasa, dar și transportul în comun, scrie evz.ro.

  Un raport al autorităților din Oslo arată că în anul 2019 o singură persoană a decedat ca urmare a unui accident rutier. Capitala are o populație de 673.000 de lo cuitori.

  Mai mult, autoritățile norvegiene arată și că, în aceeași perioadă, niciuna din victimele rutiere la nivelul întregii țări nu a avut sub 16 ani.

  oslo 1

  Guvernul norvegian a introdus încă din 2018 „Vision Zero”, parte din programul de transport național până în  2029. Programul dorește să stabilească un sistem de transport sigur, în care să nu existe decese din cauza accidentelor rutiere sau persoane rănite grav.

  Una din măsurile luate a fost amanajarea de piste de biciclete foarte bine conectate între ele, pentru a încuraja cetățenii să folosească bicicleta ca mijloc de transport, în detrimentul mașinii, scrie Evenimentul Zilei.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.