vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un senator român inconștient spune „DA” trimiterii bucovinenilor la exterminare!

  de Special Arad | 30 iulie 2014, 10:20 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Senatorul român Viorel Badea sprijină mobilizarea etnicilor români din Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa în armata ucraineană. Această poziţia a fost făcută publică printr-un comunicat oficial dat publicităţii de către biroul de presă al senatorului, care mai este şi membru al Delegaţiei Permanente a Parlamentului României la APCE şi Vicepreşedinte al Comisiei Românilor de Pretutindeni, comunică portalul Bucpress.eu.

  „Susțin măsurile legitime luate de autoritățile de la Kiev pentru apărarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei și consider că orice poziții publice care atentează la integritatea Ucrainei în acest context geopolitic complicat nu fac altceva decât să susțină agresiunea teroriștilor din estul statului vecin, sprijiniți nemijlocit de Moscova”, se declară în comunicat, citat de mesager.net, al lui Viorel Badea (foto sus).

  Totodată, senatorul a luat cunoştinţă cu temerile şi nemulţumirile etnicilor români din Ucraina şi a solicitat autorităţilor ucrainene să garanteze securitatea persoanelor mobilizate în războiul din estul Ucrainei.

  Un alt parlamentar român, Bogdan Diaconu (foto jos), are o părere diametral opusă. „Românii nu au obligaţia să apere statul ucrainean care le-a închis școlile și a făcut tot posibilul să-i asimileze, negându-le drepturile și identitatea, pentru ca acum să descopere că românii sunt totuși buni pentru ceva: pentru a fi uciși într-un război care nu le aparţine”, consideră acesta, conform mesager.net.

  „Ucraina vrea să extermine românii din Bucovina”

  “Ucraina face un joc periculos încercând să diminueze numărul românilor din regiunea Cernăuţi prin transformarea lor în carne de tun în zona de conflict din estul ţării. În timp ce tinerii ucraineni sunt retrași din zona fierbinte și li se acordă statut de refugiaţi, tinerii români au primit ordin de recrutare în masă”, susţine parlamentarul Bogdan Diaconu. „Faptul că etnicii români din Ucraina sunt singurii care au primit ordin de încorporare, în timp ce alte minorităţi sunt protejate, arată că statul ucrainean are și alte scopuri decât cel de a umple frontul: acela de a sparge majoritatea românească din regiunea Cernăuţi și a continua astfel mai ușor ulterior opera de asimilare și de negare a identităţii românești. Prin acest procedeu, Kievul egalează Rusia în cruzime și dovedește că nu e cu nimic mai bună decât Moscova”, a mai spus deputatul PSD, membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

  „România nu va sta cu mâinile în sân în timp ce se pregătește exterminarea etnicilor români sub pretextul războiului și de aceea relaţia cu Ucraina trebuie să sufere o modificare radicală”, concluzionează parlamentarul român.

  bogdan-diaconu-camera-deputatilor

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.