Un şef de la DGASPC-ul vecin, acuzat că lua mită pentru a „fabrica” certificate de handicap pe bandă rulantă

  de Special Arad | 9 noiembrie 2020, 6:47 PM | Regional | Topic special

  0

  Lihor-Laza Laszlo Andras, şef Serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P) Timiş a fost reţinut de DNA Timişoara într-un dosar de luare de mită în care este auzat că a „fabricat” zeci de false persoane cu handicap.

  Şef al Serviciului Evidenţă Drepturi Persoane cu Dizabilităţi din cadrul D.G.A.S.P Timiş, Lihor-Laza Laszlo Andras este acuzat că în ultimii cinci ani a primit mită de la mai multe persoane, prin intermediari, pentru a întocmi formalităţile necesare obţinerii indemnizaţiei de încadrare în grad de handicap, în baza unor documente false, persoanele în cauză nefiind îndreptăţite să beneficieze de aceste drepturi. Practic, funcţionarul le asigura unor persoane cu handicapuri închipuite indemnizaţia de handicap în schimbul unei sume cuprinse între 2.000-5.000 de euro de persoană. Potrivit DNA, au fost identificate aproximativ 100 de persoane care au beneficiat de indemnizaţie pentru handicap fără a avea dreptul.

  Prejudiciul estimat adus bugetului de stat este de peste 2.000.000 lei/an, potrivit DNA.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.