Un român și prietena sa mexicancă au fost condamnați la închisoare pentru furtul a 45 de sticle de vin de colecție dintr-un restaurant de lux, în Spania

  de - | 7 March 2023, 8:51 AM | Internaţional

  0

  (foto: captură video El Pais / YouTube)

  Un român și prietena sa mexicancă au furat, în 2021, 45 de sticle de vin de colecție, prejudiciul în valoare de 750 de mii de euro nefiind niciodată recuperat, scrie Biziday, citând El Pais. Judecătorii au considerat că este vorba de un jaf cu violență, deși cei doi l-au păcălit pe recepționerul unui hotel din Cáceres (aproape de granița cu Portugalia) pentru a fura cheia pivniței în care era depozitată colecția restaurantului Atrio (cu două stele Michelin, la momentul jafului).

  Românul Constantin Dumitru, în vârstă de 49 de ani, este cel care a planificat tâlhăria. Prietena sa, Priscila Guevara, o mexicancă de 28 de ani, a comandat la ora 2 dimineața o salată, știind că recepționerul este singur în hotel și trebuie să părăsească recepția pentru a face livrarea.

  Dumitru a luat din crama restaurantului 45 de sticle de vin de colecție, a cărui valoare de catalog este de 1,6 milioane de euro, dintre care una singură (din 1806) costa la vremea respectivă 350 de mii de euro. Experții au stabilit însă că valoarea de piață a celor 45 de sticle de vin este de 750 de mii de euro.

  Nouă luni mai târziu, cei doi au fost prinși la granița dintre Croația și Albania, dar sticlele de vin nu au mai fost niciodată recuperate.

  Bărbatul, care are un lung cazier judiciar, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, în timp ce femeia a primit o sentință de doar 4 ani.

  Sursa: Biziday

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.