sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un român din Spania a convins un bătrân de 79 de ani să îi lase toată averea. Din păcate pentru el, banca s-a prins de fraudă și a alertat autoritățile

  de - | 22 iunie 2021, 10:31 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: stiridiaspora.ro)

  Un român a fost arestat după ce l-a convins pe un bărbat britanic de 79 de ani, cu probleme de memorie, să-i vândă casa din Estepona (Malaga) și mașina și să-i dea toți banii. Suspectul are doar 24 de ani.

  Ancheta a început pe 1 iunie când agenții de la Brigada Locală de Poliție Judiciară a Secției de Poliție Estepona au primit informații de la Departamentul de prevenire a fraudei a unei bănci, privind un client. Și asta pentru că angajații băncii au devenit suspicioși când bătrânul, însoțit de român, a ajuns la instituția bancară, pentru a retrage 44.000 de euro, bani obținuți în urma unei tranzacții imobiliare.

  Anchetatorii au stabilit că bărbatul în vârstă, care suferă de probleme cognitive, își vânduse recent casa la un preț sub valoarea de piață. Iar cel care l-ar fi împins să facă acest lucru era chiar îngrijitorul său, tânărul de origine română, potrivit stiridiaspora.ro, citat de Antena 3.

  Potrivit polițiștilor, nici agenția imobiliară care a acționat ca intermediar în vânzare, nici notarul unde a avut loc semnarea contractului, nici măcar cumpărătorii casei nu au detectat starea mintală precară a vânzătorului, care a primit 30.000 de euro în numerar ca o parte a plății pentru vânzarea imobilului, relatează cadenaser.com.

  Persoana vătămată nu-și amintea de banii pe care i-a primit la biroul notarial. Mai mult, nu și-a amintit nici că și-a vândut casa. De fapt, probleme cognitive ale bătrânului i-au determinat pe agenți să confirme că se confruntă cu o fraudă, a cărei victimă este  septuagenarul.

  Românul a fost arestat pentru presupusa sa implicare într-o infracțiune de înșelăciune, iar de bătrân se vor ocupa în continuare nepoții săi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.