Un român a murit după o operație inovatoare de micşorare a stomacului

  de - | 13 July 2016, 9:03 AM | Naţional

  0

  Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce un bărbat din Craiova a murit la scurt timp după o intervenţie de micşorare a stomacului. Omul a fost operat la Spitalul Judeţean de o echipă de medici francezi. Alţi trei pacienţi, care au trecut printr-o procedură similară, au acum probleme de sănătate. Reprezentanţii spitalului susţin că bărbatul care a murit a încălcat recomandările medicilor, dar nu pot să spună dacă aceştia aveau dreptul să profeseze în România, potrivit Digi 24.

  La sfârşitul lunii mai, doi medici francezi au venit la Spitalul Judeţean Craiova, pentru un schimb de experienţă, la invitaţia şefulului uneia dintre secţiile de chirurgie. Străinii le-au arătat colegilor români o nouă procedură de micşorare a stomacului, aplicabilă în cazul persoanelor care suferă de obezitate. Nouă pacienţi au trecut printr-o astfel de operaţie. Unul dintre ei, un bărbat în vârstă de 46 de ani, s-a stins, la mai puţin de trei săptămâni de la intervenţie.

  Imediat după operaţie a început să se simtă rău şi ni s-a spus că e normal, că sunt cauzele operaţiei”, a spus Adina Ţecu, fiica pacientului decedat.

  După moartea bărbatului, conducerea spitalului a venit cu alte explicaţii.

  Un pacient care nu a respectat condiţiile, indicaţiile de regim, de efort fizic”, a explicat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova.

  În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Amelia Petre, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

  Sursa: digi24.ro

  Sursa foto: descopera.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.