Un poștaș a semnat în locul mai multor pensionari din Lipova și a încasat în mod abuziv aproape 2000 de euro!

  de - | 6 June 2017, 10:53 AM | Lipova | Știri Arad

  0

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 29.05.2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stoia Dorin Georgel  pentru săvârşirea  infracţiunilor  de delapidare în  formă  continuată, fals material  în  înscrisuri oficiale în  formă  continuată şi  uz  de  fals în  formă  continuată.

  Din  probatoriul administrat în cauză  a rezultat că: inculpatul, în calitate de funcţionar public – factor poştal (în cadrul unei companii  cu capital majoritar de stat), în perioada septembrie – noiembrie 2015 şi-a însuşit din gestiune suma de 7.461,02 lei, ca urmare a  achitării în fals a şapte mandate de pensii şi nouă mandate de pensii asistenţă socială, după ce a semnat în fals în numele beneficiarilor, precum şi a contravalorii a două mandate cu ramburs  achitate ca urmare a unor colete şi a încasării a şase facturi ENEL ; în  aceeaşi perioadă, în  acelaşi  context,  inculpatul a falsificat un număr de 16 mandate de pensie şi asistenţă socială, prin contrafacerea semnăturii beneficiarilor pensiilor, acţiune urmată de predarea mandatelor de pensii către compania unde  lucra.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Lipova.

  Facem precizarea că trimiterea  în  judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  sursa: pcatimisoara.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.