Un pas înainte pentru reabilitarea interioară a teatrului, grație „ieftinirii” a două alte proiecte

  de Raluca Medeleanu | 28 September 2021, 10:16 AM | Administraţie

  0

  A început pregătirea proiectelor pentru finanțare cu fonduri europene în perioada de programare 2021-2027, iar Primăria Arad a supus la votul consilierilor locali, în cadrul ședinței de Consiliu Local, un proiect de hotărâre prin care s-au recalculat banii necesari pentru două astfel de proiecte, care inițial ar fi trebuit începute în perioada 2014-2020, însă acum sunt „mutate” pe următoarea perioadă de finanțare. Vorbim de o recalculare prin care sumele inițiale erau mai mari, iar acum trebuie diminuate, astfel că municipalitatea a avut oportunitatea să insereze încă unul spre finanțare europeană: proiectul de reabilitare a părții interioare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

  Purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a explicat cum s-a produs această modificare a sumelor inițiale: la data depunerii cererilor de finanțare au fost estimate bugetele, iar pe măsură ce s-au încheiat procedurile de achiziție, au rezultat alte valori, astfel că au rezultat și economii.

  Acest lucru reiese și din referatul de aprobare al proiectului de hotărâre:
  „Proiectul mai sus amintit a fost depus spre finanțare prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014 – 2020 și vizează sprijinirea unui număr de 32 de autorități publice locale din Regiunea Vest pentru pregătirea de documentații tehnico-economice aferente proiectelor care vor fi depuse spre finanțare în perioada de programare 2021-2027.

  Ulterior, în perioada de evaluare, bugetul proiectului a fost modificat, în principal ca urmare a finalizării unor proceduri de achiziții pentru atribuirea serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice. Astfel, valorile estimate pentru aceste servicii, înscrise în bugetul inițial, au fost înlocuite cu valorile contractelor atribuite”.

  La proiectul de Remodelare a Bulevardului Revoluției, valoarea inițială a fost 5.749.842 lei, iar acum este de 3.339.437,5 lei. La proiectul ce vizează amenajarea malului Mureșului, valoarea estimată inițial a fost de de 1.067.250 lei, iar acum este 786.741,13 lei. Astfel că din economiile obținute din diferențele de preț, municipalitatea a mai introdus spre finanțare și reabilitarea interioară a teatrului, care are valoarea calculată la 899.998,78 lei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.