Un palat din centrul Aradului urmează să fie transformat în muzeu

  de Special Arad | 5 August 2022, 1:50 PM | Administraţie

  0

  (foto: Facebook/Iustin Cionca)

  Comunicat. Consiliul Județean Arad a preluat astăzi, oficial, un palat de pe strada Unirii, din municipiu. Clădirea a aparținut Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Aici a funcționat Facultatea de Științe Umaniste.

  În palatul cumpărat de la Universitate, Consiliul Județean va amenaja secții de muzeu. Tranzacția se ridică la aprox. 200.000 de euro.

  Consiliul Județean investește în drumuri, în spitale, dar și în obiectivele culturale. Am cumpărat această clădire de la Universitate cu destinația precisă de muzeu, fiindcă avem peste 10.000 de exponate aflate în depozite și nepuse în valoare. Cu această ocazie mulțumesc și Universității pentru prețul rezonabil pe care l-a acceptat. Vom reda comunității un palat în centrul Aradului, reamenajat și pus în valoare, un spațiu istoric cu care ne propunem să contribuim la cunoașterea istoriei locale”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Consiliul Județean Arad are o contribuție importantă în restaurarea unor clădiri, palate, din centrul municipiului Arad. Astfel, a restaurat clădirea Bibliotecii, Palatul Unirii (de pe Bulevardul Revoluției 81, unde a refăcut și Parcul Bujor Buda, cu sprijinul societății civile), Spitalul de Oncologie de pe strada Vincențiu Babeș și a depus un proiect și pentru fațada Spitalului Municipal.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.