Un OZN la marginea Bucureştiului. Ion Ţiriac a ridicat şi a inaugurat primul country club din România

  de Special Arad | 17 iunie 2014, 11:29 AM | Naţional

  0

  Ideea de Country Club (n.r. – un club privat care oferă membrilor săi posibilitatea de a se recrea şi a participa la multe activităţi sportive, având o gamă variată de facilităţi) începe să prindă şi în România. A apărut pentru prima dată în Statele Unite, în urmă cu vreo 130 de ani, iar în prezent a fost preluată şi de Ion Ţiriac, scrie ProSport.

  Fostul component de Cupa Davis al României a pus pe picioare primul complex de acest gen în România, unul care arată impresionant şi care pare rupt dintr-un film, în urma unor investiţii importante, de aproximativ 18 milioane de euro. Stejarii Country Club, situat la marginea Bucureştiului, în Pădurea Băneasa, a fost inaugurat oficial sâmbătă. Cu această ocazie au fost prezentate publicului facilităţile exterioare. Clubul funcţiona încă de la începutul anului, un Spa cu sesiuni tematice japoneze, dar şi câteva săli de fitness fiind adevărate puncte de atracţie.

  Clubul se întinde pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi şi a adunat deja sute de membri, printre ei figurând inclusiv Ion Ţiriac.

  gimnastica-ritmica

  Acum, Stejarii Country Club dispune şi de o piscină de dimensiuni olimpice, terenuri de tenis acoperite şi în aer liber, dar şi un driving range de golf ce se întinde pe o suprafaţă de 19.000 de metri pătraţi. Toate aceste facilităţi au fost inaugurate la sfârşitul acestei săptămâni în prezenţa unor mari performeri ai României, precum Andrei Pavel sau Camelia Potec.

  andrei-pavel2

  De altfel, campioana olimpică de la Atena este cea care a şi ţinut speech-ul de “Bun venit!”. “Aveţi la dispoziţie o piscină de dimensiuni olimpice, exact ca arenele care găzduiesc din patru în patru ani cele mai importante întreceri de nataţie, Jocurile Olimpice. Lungimea bazinului este de 50 de metri, iar lăţimea de 25 de metri“, a spus Potec. Actualul preşedinte al FR de Nataţie şi Pentatlon Modern a dat apoi startul unei curse demonstrative de 200 de metri mixt, în care instructorii au prezentat publicului larg toate cele patru procedee de înot. Luna viitoare, la Stejarii Country Club se va desfăşura şi un concurs oficial de înot care îi va purta numele Cameliei Potec. “În urmă cu câţiva ani nu prea aveam bazine de înot, acum au început să mai apară unul câte unul. Nu toate sunt însă dimensiuni olimpice. Acesta dispune de toate facilităţile, are aceleaşi standarde cu cele de afară“, a mai spus campioana olimpică de la Atena.

  Stejarii-Country-Club1

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.