Un nou tratament împotriva Covid-19, folosit și în SUA, este în pregătiri la Arad. Se așteaptă avizul Ministerului Sănătății

  de Raluca Medeleanu | 21 aprilie 2020, 9:10 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  2

  imagine cu rol ilustrativ

  În această perioadă a fost încheiat, la Arad, un protocol de colaborare între Spitalul Clinic Județean de Urgență, Centrul județean de transfuzii și Universitatea de Vest Vasile Goldiș, pentru a începe tratamentul cu plasmă de convalescent de Covid-19.

  La ora actuală, s-a pus la punct protocolul de studiu clinic pentru acest tratament, urmând ca mâine să fie trimis la Ministerul Sănătății pentru primirea avizului, în vederea începerii administrării tratamentului la Arad.

  Despre această practică a imunizării prin plasmă de la pacienții vindecați, managerul Spitalului Covid din Grădiște, Adrian Wiener, a declarat în interviul acordat pentru Special Arad că este o practică ce se efectuează și în SUA și Marea Britanie și s-a efectuat și în China. Practic, este vorba de recoltarea de sânge – prin voluntariat – de la cei vindecați, pentru anticorpi.

  În ceea ce privește alte modalități de tratament pentru pacienții diagnosticat cu Covid-19 la Arad, Adrian Wiener a declarat că a fost administrat și un medicament destinat formelor severe de boală, obținut ca donație de la o firmă mare. „Medicamentul este foarte scump, undeva la 250 euro flaconul, l-am administrat deja la cinci pacienți. Eu sper ca în cel mai scurt timp să obținem și medicamentul cel mai lăudat acum, prin minister, e vorba de Remdesivir”, a mai spus managerul spitalului Covid din Grădiște, Adrian Wiener.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Domnule doctor, nicăieri în articol nu se afirmă că e noua si ultramodernă. Asa formulati Dvs.
    Articolul susține ceva foarte simplu si evident: ca medicii arădeni se pregătesc sa folosească această metodă si în tratamentul Covidului, inspirându-se din exemple de peste hotare, unde deja se experimentează procedeul.
    Noi nu suntem doctori, dar încerca sa formulăm exact și corect. Ține de meseria noastră.
    De altfel știm și noi că nu procedeul este nou, ci faptul ca se aplică coronavirusului…
    Nu e așa?

    +9 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.