sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou spațiu de recreere de 4,7 hectare, în zona 300 din cartierul Micălaca

  de Raluca Medeleanu | 16 octombrie 2018, 12:05 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Primăria municipiului Arad a înaintat demersurile pentru a reglementa din punct de vedere juridic terenul de peste 4 hectare aflat în proximitatea Splaiului Gheorghe Magheru, din zona 300 a cartierului Micălaca, scopul fiind realizarea unei noi zone de recreere / unui nou parc.

  Documentația aferentă terenului de 47.000 mp (4,7 hectare) de pe albia râului Mureș urmează să fie înscrisă în CF sub categoria de folosință „neproductiv”, „având în vedere necesitatea amenajării, pe malul drept al Mureșului, în zona Micălaca 300, a unui teren destinat recreerii”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care va fi supus la vot în următoarea ședință de Consiliu Local Municipal.

  La ora actuală, terenul respectiv nu deservește niciunui scop, fiind năpădit de vegetație sălbatică, dar și de gunoaie. De-a lungul timpului, a fost „ținta” numeroaselor campanii de ecologizare desfășurate de diferiți voluntari, însă curățenia a ținut mereu doar o perioadă scurtă de timp, astfel că o valorificare a spațiului respectiv nu poate fi decât binevenită.

  parc nou micalaca

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce fel de spațiu de recreere? Este important. O investiție a la falcă, asfaltări+betonări+borduri=love fără număr la negru (… o tocare de bani nu pentru folosința comunității ci pentru „parandărăt”) se poate sterge de pe suprafața „spațiului” în 24 h, acesta fiind în albia inundabilă a Mureșului. Deci atenție CLM ce votați. Atenție ANAF și DNA totodată. Se apropie alegerile așteptate de falcă. Își pregătește încasări la bugetul de campanie.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.