luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Un nou proiect de tip Open Day la UVVG. Invitat special a fost prof. Riccardo Sirello de la Universitatea din Milano

  de Special Arad | 3 noiembrie 2021, 4:07 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad a continuat proiectele tip Open Day pentru tinerii studenţi şi cadrele universitare, proiecte care au menirea de a completa orizontul participanţilor cu teme inedite şi de actualitate.

  Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Medicină Generală şi Centrul de Bioetică şi Studii Sociale ale UVVG, cu susţinerea dnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, au avut ca invitat pe Riccardo Sirello, profesor la Universitatea din Milano şi specialist în Odontologie Medico-legală, în Chirurgie-implantologie şi în Chirurgie Ortognatică.

  În primul webinar, Riccardo Sirello a susţinut o prelegere cu tema Odontologia Medico-legală, în care a dezvoltat utilitatea acestei supraspecializări în domeniul medical şi medico-legal, cu descrierea metodelor prin care se realizează profilul dentar, recunoaşterea unui individ pe seama acestuia şi, nu în ultimul rând, aspectele etice relevante în folosirea acestor tehnici.

  A urmat un webinar dedicat celor de la Medicină Generală, în care dr. Alciona Sasu a coordonat întâlnirea cu reputatul specialist Riccardo Sirello, tema dezbătură fiind: „Bioetica şi medicina legală, există vreo relaţie între ele?”, subiect ce a stârnit un real interes printre studenţi şi profesori.

  Continuăm seria Open Day-urilor, o iniţiativă foarte apreciată de studenţi şi cadrele didactice, precum şi a conferinţelor susţinute de Centrul de Bioetică UVVG, aflat sub egida Universităţii din Padova, cu participarea unor specialişti de renume. Toate acestea au darul de a îmbogăţi orizontul participanţilor, temele abordate fiind de actualitate” – spune prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.