duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou proiect cu finanțare europeană, contractat în prag de sărbători la Lipova

  de Special Arad | 23 decembrie 2020, 3:50 PM | Lipova | Știri Arad

  0

  ADR Vest și Primăria Lipova au semnat astăzi contractul pentru investiția care vizează „Îmbunătăţirea calității vieţii populaţiei din Oraşul Lipova, prin modernizarea serviciilor educaționale și a infrastructurii rutiere care asigură accesul la aceste servicii”.

  Prin acest proiect va fi reabilitată o clădire de pe strada Matei Corvin nr. 1, unde va funcționa o grădiniță cu program normal.
  Sunt prevăzute: consolidarea imobilului, izolarea termică a fațadelor și termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, finisaje interioare (pardoseli, tencuieli, vopsitorii etc.), înlocuirea sobelor pe lemne cu o centrală termică electrică, dotarea cu boilere electrice pentru prepararea apei calde menajere, instalație de distribuție pentru încălzire centralizată și radiatoare, înlocuirea instalației de distribuție a apei calde de consum, a bateriilor și obiectelor sanitare, instalarea de panouri fotovoltaice, realizarea unei noi instalații electrice, montarea de corpuri de iluminat tip LED, dotarea clădirii cu instalații de semnalizare, detecție și stingere incendiu, precum și amenajarea curții.

  De asemenea, proiectul cuprinde modernizarea străzii Ștefan cel Mare din orașul #Lipova (carosabil, trotuare, parcare și spațiu verde).
  Valoarea totală a investiției este de 5.374.051 lei, din care 5.190.273 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.
  Perioada de implementare este de 35 de luni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.