miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Un nou președinte de Consiliu Județean cercetat de procurori! Ce avere are Gheorghe Bunea, ridicat joi de DNA

  de Special Arad | 7 august 2014, 9:45 AM | Naţional

  0

  DNA efectuează percheziţii la Consiliul Judeţean Brăila şi la locuinţa şefului CJ, Bunea Stancu. Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unor cercetări ce vizează fapte de corupţie. Bunea Stancu este preşedintele CJ Bărila şi unul dintre cei mai influenţi baroni PSD. El a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care a fost acuzat că s-a implicat în finanţarea ilegală a campaniei lui Mircea Geoană.

  Potrivit unor surse judiciare Bunea Stancu este cercetat pentru modul în care a atribuit contractele publice ale Consiliului Judeţean. Procurorii au suspiciuni legat de modul în care au fost organizate şi s-au derulat procedurile de achiziţie publică, în perioada de referinţă, a condus ca, în prezent, SC TANCRAD SRL Galaţi, SC TANCRAD Construct SRL Brăila şi SC CONCIVIA SA Brăila să deţină monopolul lucrărilor licitate (în sens comun) de Consiliul Judeţean Brăila, fiind practic singurele firme care participă şi câştigă contractele de achiziţie publică pe plan local şi judeţean.

  Despre compania Concivia sursele judiciare au arătat că este controlată de Bunea Stancu şi că acesta avea un interes direct ca această companie să câştige contractele.

  Sursele consultate de gândul au relatat că interesul preşedintelui Consiliului Judeţean pentru câştigarea procedurilor de achiziţie publică de către SC CONCIVIA SA Brăila este subliniat de faptul că, în mod indirect, este acţionar la această firmă. Astfel, SC CONCIVIA SA Brăila a fost înfiinţată în anul 1991, iar în anul 2000, acţionar majoritar a devenit SC BURSAGRIROM SA Brăila, firmă înfiinţată în anul 1995, având ca acţionar majoritar pe Gheorghe Bunea Stancu. În anul 2004, Gheorghe Bunea Stancu a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, calitate pe care o deţine şi în prezent.

  Ce avere are preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea, ridicat joi de DNA

  Potrivit declaraţiei de avere completată în aprilie 2014, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu deţine şapte terenuri intravilane în municipiul Buzău, în suprafaţă totală de peste 11.500 de metri pătraţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  De asemenea, Gheorghe Bunea are un apartament, trei case de locuit, dar şi un spaţiu comercial de 242 de metri pătraţi. Preşedintele CJ Brăila a declarat, totodată, bijuterii în valoare totală de 13.000 de euro, cele mai multe anchiziţionate în perioada 1974 – 2005, restul fiind din perioada 2005 – 2013.

  Conform aceleiaşi declaraţii de avere, Gheorghe Bunea Stancu deţine patru depozite bancare, două din anul 2009, la BCR Brăila, de câte 61.705, 75 lei, unul tot la BCR Brăila din 2004 în valoare de 746.492, 85 şi unul la Unicredit Ţiriac Bank, în valoare de 735.986, 74, din anul 2012.

  Gheorghe Bunea Stancu mai are, potrivit declaraţiei de avere, acţiuni la o societate comercială şi la cinci SIF-uri. Astfel, social-democratul are 62, 5 la sută acţiuni la societatea Bursagrirom SA Brăila, la SIF Banat Crişana are 2.643 de acţiuni, la SIF Moldova deţine 12.565 de acţiuni, la SIF Transilvania 3.475 acţiuni, la SIF Muntenia 16.132 acţiuni şi la SIF Oltenia 4.477 acţiuni.

  La venituri, şeful CJ Brăila a trecut în declaraţia de avere indemnizaţia de preşedinte al CJ Brăila în cuantum de 55.356 de lei, în timp ce soţia sa, Gheorghe Bunea Tanţa, care este educatoare la o grădiniţă din municipiul Brăila, are venituri de 26.044 lei.

  La venituri din alte surse, Bunea Stancu are o sumă de 540 de lei însemnând indemnizaţie de la Comisia pentru Autorizarea Împrumuturilor.

  Potrivit declaraţiei de avere, Gheorghe Bunea Stancu nu are datorii şi nici nu a primit cadouri şi nu a beneficiat de servicii sau alte avantaje în mod gratuit.

  În ceea ce priveşte declaraţia de interese, Gheorghe Bunea Stancu apare ca fiind acţionar la Bursagrirom SA Brăila, cu 62,5 la sută, şi având acţiuni la cinci SIF-uri.

  De asemenea, este preşedinte al Centrului de Informare şi Documentare, preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Dunărea, preşedinte al Asociaţiei Eco Dunărea Brăila, preşedinte al Asociţiei Handbal Club Brăila, preşedinte al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor, preşedinte al Grup Local pentru Promovarea şi Dezvoltarea Zonei Pescăreşti Brăila dar şi membru în Consiliul de Dezvoltare Regională regiunea sud-est, fără a fi trecute şi beneficiile ce rezultă în urma acestor funcţii.

  În declaraţia de interese, Gheorghe Bunea Stancu are trecute şi funcţiile politice. Astfel, el este preşedinte al PSD Brăila, este preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, dar şi membru al BPN-+PSD şi preşedinte al Comitetului Financiar al PSD.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.