Un nou număr pentru apelurile de urgență: 113. Acesta poate fi folosit în anumite condiții

  de Special Arad | 11 iunie 2015, 12:05 PM | Naţional

  0

  Persoanele care au dizabilități de auz și/sau vorbire vor putea să folosească numărul unic 113 pentru mesajele asociate apelurilor de urgență, conform unei legi care va intra în vigoare joi.

  Legea nr. 132/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 401 din 8 iunie și va intra în vigoare joi, scrie avocatnet.ro.

  Documentul prevede ca persoanele cu dizabilități de auz și/sau vorbire vor putea să folosească gratuit numărul unic 113 pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgență.

  Practic, un SMS asociat unui apel de urgență va fi considerat „orice mesaj scurt, transmis ulterior unui apel de urgență, privind aceeași situație de urgență, către Serviciul de urgenta 112, de o persoana cu dizabilități de auz și/sau vorbire înregistrată la administratorul SNUAU (Sistemul național unic pentru apeluri de urgență – n.r.), care necesită acțiunea agențiilor specializate de intervenție”, asa cum scrie în noul act normativ.

  Totuși, persoanele cu dizabilități vor putea să folosească numărul 113 doar după o înregistrare prealabilă a propriului număr de telefon în baza de date a Sistemului pentru apeluri de urgență.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.