Un nou festival la Arad, după un model spaniol, anul viitor. Organizatorii arădeni, în vizită la Cartagena

  de Special Arad | 24 septembrie 2019, 9:29 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  (foto: financialintelligence.ro)

  Comunicat. Încă o piatră de temelie pentru evenimentul „InTimes”, ce va avea loc la Arad anul viitor, în luna mai, a fost pusă prin deplasarea unei echipe formată din arădenii Marius Simion, Ciprian Cristea şi Marius Porcolean, fondatorul şi co-fondatorii „InTimes Concept”, la grandiosul eveniment „Fiestas de Chartagineses y Romanos”, ce are loc în fiecare an în Cartagena, Spania. Aceştia au avut parte de onoarea de a purta focul sacru în cadrul ceremoniei de deschidere a ediţiei aniversare cu numărul 30.

  Echipa „InTimes Concept” a ajuns în Cartagena onorând invitaţia oficială lansată de „Federación de Tropas y Legiones de las Fiestas de Carthagineses y Romanos de Cartagena”, prin preşedintele Jose Antonio Meca Martinez şi a avut parte de o primire foarte călduroasă din partea membrilor federaţiei, cât şi a autorităţilor locale, care au pregătit delegaţiei un program zilnic foarte bine structurat.

  În baza programului se vor urmări toate părţile importante ale evenimentului, în toate cele 10 zile, cât durează acesta. Totuşi, vor fi imposibil de cuprins chiar toate actele teatrale, spectacolele, defilările, concertele şi alte evenimente mai mici care se desfăşoară simultan în mai multe puncte din oraş.

  Acest eveniment angrenează întreg oraşul, pentru reconstituirea istoriei ce îi reprezintă pe localnici. Cartaginezii trăiesc cu trup şi suflet acest eveniment, costumaţi în haine de epocă, transmiţând astfel oricărui vizitator sentimente de nedescris şi transformându-l într-un eveniment de interes turistic internaţional.

  Echipa „InTimes Concept”, împreună cu federaţia spaniolă de trupe şi legiuni (Federación de Tropas y Legiones) şi cu confederaţia europeană a festivalurilor şi evenimentelor istorice (Confédération Européenne des Fêtes et Manifestations Historiques), lansează o invitaţie deschisă către toţi arădenii să participe la reconstituirea unei bucăţi impresionante de istorie anul viitor, în Arad, la sfârşitul lunii mai.

  Câteva imagini de la evenimentul din Cartagena găsiți mai jos, în galeria foto (sursa: cartaginesesyromanos.es).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.