Un nou control în urma sesizării USR Arad, în zona Moneasa

  de - | 16 aprilie 2019, 9:06 AM | Comunicate contra cost

  0

  În urma sesizării deputatului USR Arad, Sergiu Vlad, care a interpelat Ministerul Apelor și Pădurilor în legătură cu exploatarea ilegală a lemnului din pădurile comunei Moneasa, în aceste zile va avea loc un control în zonă.

  Deputatul arădean a sesizat faptul că în urma vijeliei din toamna anului 2017, în localitatea Moneasa, județul Arad, au căzut mulți arbori. Autoritățile competente au folosit ca pretext această furtună pentru a tăia foarte mulți copaci din stațiune, iar acțiunea a continuat apoi cu tăierea masivă a pădurii de pe raza acestei localități.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „După ce furtuna a doborât un număr foarte mare de arbori în 2017 a fost stopată exploatarea lemnului pe picior (a copacilor sănătoși) pentru că exista u cantitate îndestulătoare de lemn deja doborât, care devenea o prioritate pentru exploatare.

  Informațiile însoțite de dovezi pe care le-am primit eu indică o exploatare atât a lemnului doborât de vânt cât și a copacilor aflați în picioare în zona Moneasa, ceea ce contravine aprobărilor. Pentru aceasta am sesizat Ministerul Apelor și Pădurilor, solicitând controale care să lămurească dacă s-a lucrat legal sau nu.

  Din păcate, exploatarea forestieră reprezintă o ramură cu numeroase probleme, cu încălcări flagrante ale regulilor silvice și ale drepturilor proprietarilor. USR se angajează să impună respectarea legii în acest domeniu, pentru a proteja interesele proprietarilor, ale companiilor din domeniu și ale populației totodată”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.