Se construiește un nou cămin studențesc al Universității „Aurel Vlaicu” în Arad

  de Special Arad | 1 martie 2019, 12:44 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Noua locație a căminului pentru studenții universității de stat din Arad va fi pe Calea Zimandului, nr.8, în curtea actualei Facultăți de Design. Finanțarea va veni din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Campania Națională de Investiții.
  Valoarea investitiei se ridică la aproape 14 milioane lei iar universitatea contribuie cu 1 milion lei ce reprezintă cheltuieli pentru asigurarea utilităților.

  Căminul va avea 4 etaje, mansarda și va avea o capacitate de 150 locuri în camere cu baie, sistem de aer condiționat, totul conform standardelor. De asemenea, sunt prevăzute săli de mese cu chicinetă, săli de lectură, spălătorie și uscătorie.

  „Ne bucurăm că am reușit să primim aprobare pentru finanțarea acestui proiect din partea Ministerului Dezvoltării Regionale. Sperăm ca proiectul să prindă viață cât mai curând iar studenții noștri să se poată bucura de cele mai bune condiții de cazare. Aș vrea să mulțumesc autorităților locale pentru sprijinul acordat în obținerea avizelor și pentru tot suportul tehnic acordat colegilor mei care au întocmit documentația. Dezvoltarea universității este o prioritate pentru întreaga comunitate academică și sunt convinsă că vom reuși să impunem Aradul pe harta sistemului universitar românesc”, a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  „Suntem printre puținele universități din țară care au primit finanțare pentru construirea unui cămin studențesc. Este un proiect importat pentru universitatea noastră și ne bucurăm că reușim să oferim studenților noștri cele mai bune condiții de cazare și un învățământ de calitate”, a punctat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.