Un minor a vrut să fumeze pe ascuns, dar a murit electrocutat

  de - | 25 martie 2016, 12:01 PM | Internaţional

  0

  Un copil s-a electrocutat mortal în urma atingerii echipamentelor unui post de transformare, aflate sub tensiune. Incidentul s-a produs la 16 martie, în satul Copceac din raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova, în interiorul unui post de transformare aflat în apropierea şcolii din localitate.

  Potrivit Independent.md, în urma investigării circumstanţelor producerii accidentului s-a constatat, că minorul de 13 ani a pătruns împreună cu alţi trei copii de aproximativ aceeaşi vârstă în edificiul încuiat prin orificiul grilei metalice de ventilare deteriorate, cu scopul de a se ascunde şi a fuma.

  Aflându-se în încăperea de la nivelul zero a edificiului, unde se afla un transformator de rezervă deconectat de la reţea, victima a urcat pe elementele de suport ale echipamentelor de aici cu scopul de a pătrunde la nivelul superior al edificiului prin intermediul unui orificiu tehnologic din tavan. După ce a pătruns astfel în încăperea superioară a edificiului, din motive necunoscute, minorul a atins cu mâna dreaptă o bară de 10 kV a celulei de tranzit, aflată sub tensiune, creând astfel un scurtcircuit, ce a fost fatal pentru el.

  Speriaţi de consecinţele dramatice ale accidentului produs pe neaşteptate pentru ei, ceilalţi trei minori au fugit în stare de stres de la faţa locului. Persoane care au văzut fuga copiilor au anunţat despre cele întâmplate reprezentanţii corpului didactic al şcolii şi ai primăriei, care au telefonat tot atunci la întreprinderea de distribuţie a energiei eletrice pentru a comunica cele întâmplate.

  În rezultatul analizei detaliate a circumstanţelor şi cauzelor care au condus la producerea accidentului dat s-a constatat, că acesta a avut loc în urma unei succesiuni de evenimente şi încălcări grave ale normelor de securitate.

  Organele de drept din raionul Ştefan Vodă au deschis pe marginea acestui caz un dosar penal.

  În acest sens, „Red Union Fenosa” S.A. solicită tuturor în mod expres respectarea strictă a normelor de securitate în raport cu instalaţiile electrice.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.