Un „microcosmos muzical plin de culoare”, la Arad: Eufonia Festival

  de Special Arad | 14 septembrie 2020, 11:51 AM | Cultură | Music

  0

  Noul anotimp este însoțit de culorile calde ale concertelor de muzică clasică planificate în cadrul celei de-a treia ediții a EUFONIA Festival – cel mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României.

  În perioada 13-27 septembrie, orașe precum Timișoara, Arad, Lipova și Caransebeș devin un conglomerat de MicroCosmosuri muzicale ce invită publicul meloman spre visare. Peste 20 de evenimente, incluzând recitaluri, concerte educaționale, masterclass-uri pentru tineri muzicieni, conferințe, workshop-uri și intervenții de muzicoterapie.

  În 18 septembrie, începând cu ora 18:00, are loc concertul „MicroCosmos Muzical”, ținut în grădina de lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, eveniment organizat de Asociația Tribul Artistic în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Biblioteca Județenă „Alexandru D. Xenopol”, cu susținerea Centrului Cultural-Pastoral „Sfântul Ierarh Nicolae”și Universității de Vest „ Vasile Goldiș”din Arad.

  Accesul la eveniment este GRATUIT și se realizează în limita locurilor disponibile.

  Eufonia Festival, aflat deja la cea de-a treia ediție, este născut din dorința Asociației Tribul Artistic, sub direcția artistică a violonistului Vlad Popescu (violonist), de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni cultural-educative a regiunii Banat, dorind includerea muzicii clasice de cameră în circuitul cultural regional.

  MicroCosmosul Muzical al Festivalului Eufonia 2020

  Cosmosul EUFONIA este format din concerte, masterclass-uri și concerte educaționale, evenimente ce aduc laolaltă comunități unite de muzică și dorința de a fi împreună într-o perioadă în care distanțarea socială lasă spații goale între oameni, suflete. Poveștile din spatele acestor micro-evenimente sunt dovada faptului că micile comunitățile pot mișca lumea chiar și atunci când pare că ea stă pe loc. Concertele din acest an sunt susținute de artiști renumiți, apreciați în întreaga Europă, care activează în unele dintre cele mai renumite orchestre ale lumii, care timp de două săptămâni vor susține cursuri de măiestrie pentru tinerii instrumentiști români.

  Concertul „MicroCosmos Muzical” planificat în data de 18 septembrie, începând cu ora 18:00, este susținut de către tinerii instrumentiști care participă la clasele de măiestrie a profesorilor invitați în cadrul acestei ediții: Valentin Răduțiu – unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului (cântă pe un violoncel Francesco Ruggieri din 1686, Cremona), Rosanne Philippens – violonistă extrem de apreciată pe continentul European, care cântă pe o vioară „Barrere” Stradivarius din 1727, Beatrice Muthelet – violistă și solistă a Mahler Chamber Orchestra și Per Rundberg – pianist, solist internațional apreciat pe scenele din Europa, SUA și Asia. Evenimentul va aduce în fața publicului arădean tineri muzicieni talentați, care datorită repertoriului exceptional, pregătit pentru această seară, invite publicul arădean la visare.

  Durată concertului este de 75 min și evenimentul se va desfășura urmând toate măsurile impuse de oficialități, ținând cont de reglementările în vigoare: se vor respecta regulile de distanțare socială, iar purtarea măștii este, desigur, obligatorie.

  Mai multe detalii despre festival și programul din acest an pe: www.eufonia.ro.

  Organizatori: Tribul Artistic, Primăria Municipiului Timișoara, Timișoara 2021 Capitală Europeana a Culturii, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Biblioteca Județenă „Alexandru D. Xenopol”, Centrul Cultural- Pastoral „Sfântul Ierarh Nicolae”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.