Update Răsturnare de situație. Asasinarea jurnalistului rus în Ucraina a fost înscenată

  de - | 30 mai 2018, 3:52 PM | Internaţional

  0

  (foto: BBC)

  UPDATE – Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, ţinta unei tentative de asasinat marţi seară la Kiev, este în viaţă şi s-a adresat opiniei publice într-o intervenţie televizată, potrivit BBC, citat de Digi24.

  Șeful serviciului de securitate al Ucrainei (SBU), Vasyl Hrytsak, a confirmat că jurnalistul este în viață.

  Oficialul a adăugat că „moartea” lui Babcenko a fost înscenată în scopul demascării unor agenți ai serviciilor ruse.

  Autorităţile ucrainene au acuzat miercuri Moscova de asasinarea jurnalistului şi sciitorului rus – un virulent critic al Kremlinului – Arkadi Babcenko, ucis prin împuşcare la Kiev, unde s-a exilat.

  Titlu inițial: Un jurnalistul rus a fost ucis la Kiev. A fost un opozant al regimului Putin

  Jurnalistul rus Arkadi Babcenko (foto), un critic al Kremlinului, a fost ucis, marţi, în apartamentul său din Kiev, au anunţat autorităţile din Ucraina, citate de The Independent.

  Potrivit sursei citate, Arkadi Babcenko a fost împuşcat de mai multe ori şi a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

  Anton Geraschenko, un politician ucrainean cu legături cu serviciile secrete, a dezvăluit că jurnalistul rus a fost atacat în momentul în care s-a întors în apartament după ce fusese la cumpărături.

  „Când Arkadi a deschis uşa apartamentului, ucigaşul l-a împuşcat de mai multe ori în spate”, a scris Geraschenko pe Facebook.

  Avocat de profesie, Babcenko a participat în Rusia la cele două războaie în Cecenia, ca soldat, după care a devenit un jurnalist extrem de critic faţă de Kremlin.

  El a povestit războaiele din această republică rusă din Caucaz într-o carte tipărită în Franţa de Gallimard, intitulată „La couleur de la guerre”.

  Înainte să plece de la Moscova, el a cooperat cu ziarul Novaia Gazeta şi postul de radio Ecoul Moscovei, două instituţii de presă critice cu Kremlinul.

  Babcenko a părăsit Rusia pentru Cehia în februarie 2017, simţindu-se ameninţat. Ulterior, acesta s-a stabilit în Ucraina.

  Reacția Rusiei la acuzația că s-ar afla în spatele uciderii jurnalistului Arkadi Babcenko

  Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a negat acuzația Ucrainei referitoare la faptul că Moscova s-ar afla în spatele uciderii jurnalistului Arkadi Babcenko la Kiev.

  Ministrul a spus că această acuzație face parte dintr-o campanie îndreptată împotriva Rusiei, potrivit BBC, citat de Antena 3.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.