vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update Răsturnare de situație. Asasinarea jurnalistului rus în Ucraina a fost înscenată

  de - | 30 mai 2018, 3:52 PM | Internaţional

  0

  (foto: BBC)

  UPDATE – Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, ţinta unei tentative de asasinat marţi seară la Kiev, este în viaţă şi s-a adresat opiniei publice într-o intervenţie televizată, potrivit BBC, citat de Digi24.

  Șeful serviciului de securitate al Ucrainei (SBU), Vasyl Hrytsak, a confirmat că jurnalistul este în viață.

  Oficialul a adăugat că „moartea” lui Babcenko a fost înscenată în scopul demascării unor agenți ai serviciilor ruse.

  Autorităţile ucrainene au acuzat miercuri Moscova de asasinarea jurnalistului şi sciitorului rus – un virulent critic al Kremlinului – Arkadi Babcenko, ucis prin împuşcare la Kiev, unde s-a exilat.

  Titlu inițial: Un jurnalistul rus a fost ucis la Kiev. A fost un opozant al regimului Putin

  Jurnalistul rus Arkadi Babcenko (foto), un critic al Kremlinului, a fost ucis, marţi, în apartamentul său din Kiev, au anunţat autorităţile din Ucraina, citate de The Independent.

  Potrivit sursei citate, Arkadi Babcenko a fost împuşcat de mai multe ori şi a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

  Anton Geraschenko, un politician ucrainean cu legături cu serviciile secrete, a dezvăluit că jurnalistul rus a fost atacat în momentul în care s-a întors în apartament după ce fusese la cumpărături.

  „Când Arkadi a deschis uşa apartamentului, ucigaşul l-a împuşcat de mai multe ori în spate”, a scris Geraschenko pe Facebook.

  Avocat de profesie, Babcenko a participat în Rusia la cele două războaie în Cecenia, ca soldat, după care a devenit un jurnalist extrem de critic faţă de Kremlin.

  El a povestit războaiele din această republică rusă din Caucaz într-o carte tipărită în Franţa de Gallimard, intitulată „La couleur de la guerre”.

  Înainte să plece de la Moscova, el a cooperat cu ziarul Novaia Gazeta şi postul de radio Ecoul Moscovei, două instituţii de presă critice cu Kremlinul.

  Babcenko a părăsit Rusia pentru Cehia în februarie 2017, simţindu-se ameninţat. Ulterior, acesta s-a stabilit în Ucraina.

  Reacția Rusiei la acuzația că s-ar afla în spatele uciderii jurnalistului Arkadi Babcenko

  Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a negat acuzația Ucrainei referitoare la faptul că Moscova s-ar afla în spatele uciderii jurnalistului Arkadi Babcenko la Kiev.

  Ministrul a spus că această acuzație face parte dintr-o campanie îndreptată împotriva Rusiei, potrivit BBC, citat de Antena 3.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.