Un irakian s-a dat drept slovac pentru a trece granița. A fost oprit de polițiștii de frontieră de la Nădlac

  de Special Arad | 28 ianuarie 2019, 11:26 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II- Csanadpalota au depistat într-un autoturism un cetățean irakian, solicitant de azil în România, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document de identitate slovac ce aparţinea altei persoane.

  În data de 26.01.2019, în jurul orei 04.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară un bărbat, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Mercedes Benz. La control, acesta a prezentat un document de identitate eliberat de autorităţile din Slovacia.
  Cu ocazia identificării și verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că fotografia din cartea de identitate prezentată la control nu corespunde cu fizionomia bărbatului prezent in punct, acesta fiind condus la sediul instituției pentru verificări.
  În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul este cetăţean irakian în vârsta de 20 de ani, solicitant de azil în România. Acesta a declarat că a recurs la această metodă întrucât nu avea documente de călătorie valabile pentru Spațiul Schengen.
  În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.