Un fost hacker din Bacău, împușcat în cap. Tânărul ucis avea 21 de ani, iar la 13 ani era anchetat de procurorii DIICOT

  de - | 10 martie 2020, 10:01 AM | Naţional

  0

  Un bărbat a fost împușcat mortal, în această seară, pe strada Alecu Russo din Bacău. Se relatează că victima a fost împușcata cu mai multe gloanțe trase în cap. Martorii spun că ar fi auzit patru împușcături.

  Se relateaza că victima este un tânăr de 21 de ani.

  Se pare că este vorba despre un fost hacker, condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice.

  Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în 2014, fiind acuzat de acces fără drept, la un sistem informatic prin încalcarea măsurilor de securitate, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În rechizitoriu se spune că, în perioada aprilie-august 2013, minorul (care avea atunci 14 ani) a folosit fără drept datele de identificare ale cardurilor bancare ale mai multor persoane din țară, dar și din străinătate și a folosit date fictive pentru a face comenzi pe mai multe site-uri de unde a cumpărat o serie de bunuri și produse.

  mai multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.