joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Un delfin cu orientări sexuale neortodoxe a cauzat interzicerea înotului într-o stațiune din Franța

  de - | 28 august 2018, 2:40 PM | Animal Special | Internaţional

  0

  Imagine cu scop ilustrativ (foto: animalzoo.ro)

  Poate că delfinul prea „jucăuş” numit Zafar a căutat doar iubire… sau mai degrabă un partener de sex de ocazie, dar a calculat greșit metodele relaționale și, nu în ultimul rând, orientările sexuale ale țintelor sale. Astfel, animalul a reușit să scoată afară din apă toţi înotătorii comunei Landevennec din Franţa, informează gandul.info, citând The Independent. Primarul Roger Lars chiar a interzis înotul şi scufundările.

  Evident, mamiferul marin este deja o prezenţă celebră în apele de lângă Bretania. Un număr semnificativ de înotători au fost împiedicaţi să ajungă la ţărm de către delfinul aparent excitat, potrivit ziarului regional Le Telegramme. Într-un alt caz, salvamarii au fost nevoiţi să vină să-i salveze pe înotători.

  Potrivit specialiștilor, Zafar ar putea provoca vătămări grave cu o mişcare a cozii, din neatenţie sau ca o ripostă.

  „Am emis decretul pentru a garanta siguranţa. Câţiva băieţi au fost cu adevărat înspăimântaţi – şi chiar a ridicat o femeie cu botul”, a declarat primarul pentru ziarul Ouest-France.

  Interdicţia a intrat în vigoare ori de câte ori delfinul a fost văzut în Landevennec, în regiunea Finistere.

  Cazul nu a ocolit nici atenția activiștilor pentru protecția animalelor

  Avocatul Erwan Le Cornec a declarat că intenţionează să depună o petiţie pentru a înceta restricţia.

  „Câte incidente care au implicat un delfin şi un om au avut loc în regiunea Finistere de când cele două specii trăiesc împreună?”, se întreabă acesta, fiind citat de AFP.

  Eforturile sale s-au dovedit, totuşi, inutile, deoarece înainte ca plângerea lui să fie depusă, Zafar s-a mutat în alte ape.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.