Războiul ucide delfinii. Într-o singură zi, 26 de delfini au fost găsiți morți în Deltă

  de - | 14 May 2022, 4:06 PM | Naţional

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Războiul din Ucraina afectează și mamiferele din apele teritoriale ale țării noastre. În ultimele zile, 63 de delfini au fost găsiți eșuați pe litoralul românesc. Iar în apropierea Sulinei au fost descoperite zeci de astfel de cazuri într-o singură zi. Specialiștii sunt îngrijorați: sunt cele mai multe eșuări din ultimii 20 de ani, potrivit Digi24.

  Astfel de imagini au fost tot mai des întâlnite în ultima perioadă pe plajele de la malul Mării Negre. În judeţul Tulcea, de exemplu, în numai o zi au fost găsiți 26 de delfini eşuați pe plajă.

  Probleme mari din acest punct de vedere sunt și pe plajele din Turcia. De când a început războiul, în ultimele două luni şi jumătate, peste 80 de delfini au fost găsiti morţi pe coasta turcească a Mării Negre. Cercetătorii spun că mamiferele fac parte dintr-o specie care în mod normal nu se prinde în plasele pescăreşti şi decesul a survenit, cel mai probabil de la zgomotele puternice care se aud acum în zona Ucrainei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.