marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un critic vocal al Kremlinului și al războiului din Ucraina, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru trădare și denigrarea armatei

  de - | 18 aprilie 2023, 10:51 AM | Internaţional

  0

  (foto: Moscow City Court Press Office / TASS)

  Procurorii ruși au cerut o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru acuzații care includ trădare și discreditarea armatei ruse prin criticarea „operațiunii militare speciale” în Ucraina. Pe lângă toate acestea, Vladimir Kara-Murza și-a exprimat deschis și opiniile nefavorabile legate de președintele Vladimir Putin, scrie Biziday, citând Deutsche Welle și BBC.

  În ultimul discurs în instanță, înainte de pronunțarea sentinței, Kara-Murza a comparat procesul său cu unul dintre “procesele spectacol” ale lui Iosif Stalin din anii 1930 și cu cazuri ulterioare din epoca sovietică. El a refuzat să ceară instanței să îl achite, spunând că își menține afirmațiile și că este mândru de ce a spus: „Criminalii ar trebui să se pocăiască de ceea ce au făcut. Eu, pe de altă parte, sunt în închisoare pentru opiniile mele politice”.

  Criticul a fost pus sub acuzare în luna octombrie după o serie de discursuri tăioase la adresa Kremlinului, în cadrul unor evenimente publice internaționale din mari orașe, precum Helsinki, Lisabona sau Washington. Acesta a jucat și un rol-cheie în convingerea statelor occidentale să sancționeze oficialii ruși pentru încălcări ale drepturilor omului și corupție, scrie BBC.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.