joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Un concurs „de vis” pentru noul director al Muzeului arădean. Vezi pregătirea profesională a acestuia

  de Tomck@t | 13 iulie 2018, 12:42 PM | Administraţie | Topic special

  2

  (foto: Facebook / Inel Constantin)

  Un singur candidat, un concurs „Top Secret”, după care, dintr-odată, s-a anunțat câștigătorul. Fără vreun detaliu în plus, un CV atașat măcar, „extrem de profi”, așa cum ne-a obișnuit Departamentul de Comunicare al Consiliului Județean Arad, un departament cunoscut mai bine de către unii drept „Departamentul Ando”. De ce nu a fost un concurs transparent de la bun început, urmează să ne comunice „Departamentul Ando”, căruia i-am trimis deja un e-mail cu câteva întrebări în acest sens. Deocamdată, cert este că noul director al Complexului Muzeal Arad este Constantin Ioan Inel, arheolog și fost director adjunct al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

  UPDATE – Consiliul Județean Arad a răspuns solicitării Special Arad și ne-a furnizat CV-ul noului director al Complexului Muzeal Arad

  După 14 ani de activitate la conducerea Complexului Muzeal Arad, Peter Hugel și-a dat demisia pe 10 mai 2018. Unii ar spune că plecarea lui s-a datorat unui ordin venit „de sus”, dar din moment ce nu avem de a face decât cu un zvon în acest sens, trecem peste. Cât timp manager interimar a fost numit arheologul arădean Florin Mărginean, Consiliul Județean Arad (instituția în subordinea căreia se află Complexul Muzeal Arad) a demarat, începând cu 31 mai, concursul de ocupare a funcției lăsate libere.

  Nu ar fi fost nimic ieșit din comun, doar că pe toată durata concursului, CJA a ținut secret numele singurului candidat. Referitor la acest lucru, CJA ne-a comunicat următoarele: „În conformitate cu dispoziţiile art. 20 alin. (4) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare şi ale art. 8 lit. t din Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management organizat pentru Complexul Muzeal Arad, aprobat prin Dispoziţia Preşedintelui Consiliul Judeţean Arad nr. 268/30.05.2018, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului în care pot fi depuse contestaţii sau, după caz, de la data soluţionării acestora, rezultatul final al concursului, lista nominală a candidaţilor şi alte informaţii de interes public sunt aduse la cunoştinţa publică, prin grija autorităţii. Precizăm că, potrivit prevederilor legale mai sus menţionate, pe durata desfăşurării procedurii de organizare a concursului de proiecte de management se asigură confidenţialitatea asupra identităţii autorilor proiectelor de management”.

  Constantin Ioan Inel a fost declarat ieri câștigător cu nota 9,17, după ce a trecut de prima și a doua etapă (organizate în aceeași zi, pe 11 iulie 2018) cu notele 9,13 și 9,20. Perioada de management este de 3 ani și intră în vigoare din 1 august 2018.

  etapele concursului Complexul Muzeal Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.