miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un cetăţean român şi unul bulgar, depistaţi conducând cu permise auto false

  de - | 30 octombrie 2017, 11:53 AM | Nădlac | Știri Arad

  1

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean român şi unul bulgar care s-au prezentat la controlul de frontieră conducând două autoturisme în baza unor permise auto false.

  În data de 28.10.2017, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Adam N., în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel, înmatriculat în România.

  Cu ocazia controlului specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă  documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Serbia.

  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

  Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat permisul de conducere contra sumei de 230 euro, de la un instructor auto din Serbia, neştiind că documentul este fals.

  În data de 29.10.2017, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul bulgar Kyamil K., în vârstă de 39 de ani, la volanul unui autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Olanda.

  Cu ocazia controlului specific, pe lângă documentele de călătorie, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Portugalia.

  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

  Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat permisul de conducere portughez contra sumei de 400 euro, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale care se impun.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.