Un cetăţean libanez cu document italian fals, depistat la frontieră

  de Special Arad | 8 noiembrie 2018, 12:20 PM | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetățean libanez care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate italiană falsă.

  Bărbatul, un cetățean libanez în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota în data de 06.11.2018, în jurul orei 16:20, și s-a legitimat cu o carte de identitate ce avea însemnele autorităţilor din Italia. Poliţiştii de frontieră au constatat însă în scurt timp că documentul prezentat de către acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

  Bărbatul a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 6.000 euro. A recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Franţa şi nu deţinea o viză care să-i permită intrarea în Spaţiul Schengen.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.