Un bărbat din Căpâlnaș tăia arbori „într-o veselie” din pădurea de lângă Valea Mare | Video

  de Special Arad | 22 martie 2019, 11:36 AM | Urmăriți

  0

  Miercuri, 20 martie, în jurul orei 18, un echipaj al Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Săvârșin a depistat un bărbat care a tăiat ilegal mai mulţi arbori dintr-o zonă apropiată localității Valea Mare, pe care i-a încărcat într-o remorcă cu intenția de a-i transporta la domiciliu.

  În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că în dimineața aceleiași zile, bărbatul în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în localitatea Căpâlnaș, s-a deplasat în zona împădurită de la marginea localității Valea Mare, unde a tăiat mai mulți arbori, din specia salcie, nemarcați de lucrătorii silvici, de pe un teren care nu-i aparţine, cu intenţia de a-i transporta la domiciliu.

  La fața locului a fost solicitat un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Valea Mare, iar în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat un volum de 44 metri cubi de arbori tăiați, în valoare de 18.865 lei.

  Având în vedere că „tăierea, ruperea, distrugerea, ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți, sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, constituie infracțiune, conform prevederilor Legii. nr. 46/2008, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Valea Mare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.