sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Un așa-zis „Iepure”, vânător cu ștate vechi, s-a înfuriat și a împușcat un biet câine, la Zădăreni. Acum e „Iepure penal”

  de Andrei Fuliaș | 13 martie 2020, 11:26 AM | Știri Arad | Zădăreni

  0

  Imagine cu caracter ilustrativ(foto: Arhivă)

  Se spune că nu e o știre atunci când un câine mușcă un om, ci atunci când un om mușcă uni câine. Așa că noi considerăm că e o știre atunci când un Iepure a împușcat un câine. Evident, glumim, deși e o glumă mai nesărată și nu e tocmai de râs…

  Un individ în vârstă de 47 de ani din localitatea arădeană Zădăreni s-a înfuriat în urmă cu două zile, nu știm exact din ce motive, pe câinele vecinilor, s-a dus în casă, a luat o pușcă cu aer comprimat și apoi, prin grădină, a împușcat bietul câine. Despre individ am reușit să aflăm, pe surse, că este vânător, unul pe care, într-un mod cu totul și cu totul ironic, îl cheamă Iepure. Dorin Ioan Iepure. Se pare că acesta, vânător fiind, avea dreptul să dețină o armă, însă arma cu care a fost împușcat acel câine a fost deținută ilegal.

  Acum, nu știm ce poate fi în mintea unor astfel de indivizi pentru a comite astfel acte de cruzime, însă poate n-ar strica să fie duși la un control de specialitate. De altfel, se presupune că un deținător de arme ar trebui să fie în toate facultățile mintale, astfel că nu ar trebui să se trezească iritat de cine mai știe ce și să pună mâna pe arme pentru a-și face singur dreptate. În cazul de față a fost un câine, în alte cazuri pot fi oameni.

  În urma informațiilor obținute, am contactat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad, pentru a vedea exact ce măsuri au fost luate împotriva individului care s-a trezit în „Vestul sălbatic”. Am aflat astfel că bărbatul a devenit, din „Iepure vânător”, un „iepure penal”, fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni.

  „La data de 11 martie a.c., polițiștii Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat din localitatea Zădăreni ar fi tras cu o armă în câinele unui vecin. La fața locului, polițiștii au constatat că bărbatul de 47 de ani a executat un foc de armă asupra câinelui, rănindu-l, cu o armă de tir sportiv cu aer comprimat, deținută ilegal. De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au constatat nereguli cu privire la modalitatea de depozitare a armelor și munițiilor deținute legal de către bărbat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă neletală fără drept și practicarea tirului sportiv pe animale domestice sau captive”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Adina Aconstantinesei.

  Totodată, nu știm cu exactitate dacă acel câine împușcat a murit sau nu, deși sursele noastre afirmă că acesta ar fi fost dus la un cabinet veterinar din Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.