vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un arădean a „luptat” să devină Iron man la Vichy, în Franța

  de Special Arad | 7 septembrie 2015, 11:12 AM | Sport

  1

  Cu câteva zile în urmă în Vichy, Franța, a avut loc un triatlon de rezistență și anduranță, IRONMAN, cu 3.8 km înot, 180 km ciclism și 42.197 km de alergare.

  Printre cei peste 1400 de atleți amatori sau profesioniști ce au luat startul la IRONMAN Vichy s-au aflat și 3 români.

  Reprezentând Experiența Multisport, din Arad a participat Sorin-Victor Roman acesta fiind la a doua încercare de încheiere a unei curse de acest tip după ce în urmă cu două luni la Oradea, într-o cursă similară (XMAN România) i-au mai rămas 5.5 km de alergat la finalul celor 16 ore, timpul limită regulamentar.

  La Vichy, Sorin-Victor Roman a încheiat cu bine competiția, timpul său final fiind de 15 ore, 37 de minute și 19 secunde.
  Secțiunea de înot a fost în lacul Allier din localitate fiind urmată de partea de ciclism, 180 de km în regiunea Auvergne, la 35 de grade Celsius și cu peste 1000 de metri diferență de nivel. Pe aceeași căldură a început și ultima probă, de alergare a unui maraton în orașul Vichy.

  iron man vichy

  Cursa a avut mai mulți timpi limită de-a lungul ei: la înot, la înot plus ciclism, la ciclism în mai multe puncte ( 90km, 110km, 141km, 158km) ori la alergare (31,5 km) și desigur, timpul final de 16 ore. Probabil de aici a rezultat și numărul mare de abandonuri sau descalificări (peste 20% din participanți), din cei 1490 de atleți prezenți la start, 1182 au terminat cursa, restul fiind descalificați sau, aflându-se sub timpii limită (intermediari ori final) au fost opriți.

  De asemenea, în Vichy a participat la o cursa dedicată persoanelor de sex feminin și Cristina Nistor de la Experiența Multisport aceasta alergând la cursa IronGirl de 5 km clasându-se a patra la categoria de vârsă și pe locul 102 la general.

  Cu această competiție IRONMAN se bifează și ultimul obiectiv fixat pt perioada 2013-2015 pentru Experiența Multisport, ca cel puțin o persoană să încheie o cursă IronMan.
  Astfel, obiectivele atinse în acești 3 ani au fost:
  – Cel puţin 30 membri din club să aibă un semimaraton parcurs;
  – Cel puţin 15 membri din club să aibă un maraton parcurs;
  – Implicarea în organizarea unui eveniment dedicat alergării unde să participe cel puţin 1% din populaţia municipiului Arad, cu alte cuvinte să fie mai mult de 1479 de alergători la oricare din cursele propuse;
  – Cel puţin un membru din club să aibă parcurs un Iron Man;

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.