Un alt fel de Epocă de Aur!

  de Teofil Grădinaru | 9 decembrie 2020, 8:59 AM | Blogul Special Arad | Recomandările editorilor

  6

  Simion de la AUR

  Ca un observator fidel al fenomenului politic, mai ales în preajma alegerilor, mărturisesc că nu m-a șocat apariția unui partid gen AUR, ci mai mult amploarea pe care a luat-o fenomenul într-un timp relativ scurt. Trec peste explicațiile acestui scor înregistrat de AUR – influența rusă, ordinul pe unitate dat rezerviștilor sau implicarea religiei – și mă rezum să spun că mă surprinde faptul că clasa politică a părut surprinsă, la rândul ei, de AUR. La o simplă analiză a societății românești, era de așteptat să apară un asemenea partid.

  Pe fondul creșterii euroscepticismului, transpus într-o formă de naționalism, și din cauza presiunii sociale dată de măsurile sanitare impuse, era de așteptat să apară o asemenea formațiune politică, care să profite de nemulțumirile românilor. Cu atât mai mult cu cât nici un partid care are cât de cât forță nu a acaparat acest segment, al naționalismului. Dar el există, iar după apunerea lui Vadim și a PRM-ului său, doar parțial PP-DD și PSD-ul lui Dragnea au profitat de acest filon.

  Probabil AUR va dispărea, încet-încet de pe scena politică a țării, parte prin erodare, parte prin migrație politică. Dar sunt de părere că va lăsa urme în politica românească, iar celelalte partide – dacă vor înțelege mesajul populației – vor merge pe drumul unei reforme interne, de partid, atât prin aducerea de „sânge proaspăt”, cât mai ales în relația cu oamenii.

  Față de alte partide – PRM în 2000, PPDD în 2012, USR în 2016 –, AUR ar putea avea o influență mai pregnantă asupra clasei politice, ar putea să o responsabilizeze. Paradoxal, chiar dacă AUR va dispărea – și rămân la părerea că nu o mai prinde anul electoral 2024 decât eventual simbolic –, această formațiune ar putea să însemne o nouă epocă (ca să întregesc jocul de cuvinte) în ceea ce privește clasa politică, în ansamblul ei.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu pun o lada de bere pe faptul ca in 2024 AUR va avea scor cu 3 in fata. La Arad se vede doar politica in mic…ce-a mai vazut Bibi , ce opreatie estetica si-a mai facut falca 9f mic intentionat) . De departe principalele stiri din Arad din anul ce il incheiem sunt procentul AUR la Arad si rusinea ce ne-a facut-o Bibi cu bradul ala chel precum creerul din dotare. Vorba lu Jan , Creerul mare a lu Bibi e cat creerul mic…iar ala mic nu mai e…

   --4 voturi
   +1
   -1
   • @tonton:
    1.„Rostul femeii e să fie muză, după ce a încetat să mai fie amantă”
    2.„Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii”
    3. „Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea”

    Astea sunt părerile unuia dintre liderii partidului pe care îl lauzi! Domnu’ Lavric! Mare om mare caracter! Nu mă deranjează. Esti liber sa fii așa cum vrei da’ măcar recunoaște că ești berbec. Atât. Nu mai da din coadă ca prostu’ că a luat AUR scorul ăsta. Daca gândeai oleacă știai că la o prezență normală la vot nu treceau pragul. Totuși e bine că ai păreri.

    +5 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.