Ultimul trofeu al unor sportivi arădeni înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus a fost cucerit la polo!

  de Dan Lazăr | 28 aprilie 2020, 12:14 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Liga Nordului la polo s-a desfășurat în luna februarie, iar gruparea finlandeză Turun Uimarit, cu trei arădeni în lot – unul dintre ei având rolul de antrenor-jucător -, a pus mâna pe trofeu.

  Despre experiența finlandeză ne-a povestit, în exclusivitate pentru SpecialArad, Cladiu Grama, unul dintre componenții de bază ai CS AMEFA Arad. „Echipa finlandeză, care este antrenată de fostul nostru coleg de echipă de la Arad, Raul Perian, ne-a contactat pe mine și pe actualul meu coleg de la AMEFA, Alex Băltean, pentru a participa la Final Six Nordic League. Din fericire am câștigat acest turneu internațional, mai mult Alex Băltean a fost desemnat MVP-ul competiției. A fost o experiență foarte plăcută și consideram că binevenită pentru noi, pentru că urma sa reîncepem campionatul în România peste două săptămâni de la terminarea acestei Ligi”, spune Claudiu Grama, care a ținut să mulțumească pe această cale echipei Turun Uimarit pentru oportunitatea de juca în acest turneu.

  Gruparea finlandeză cu sediul la Turku a reușit astfel, cu o contribuție importantă venită din partea sportivilor de pe Mureș, să câștige a doua ediție a Ligii Nordului la polo, în ultimul act depășind campioana en-titre, Jarfalla (Suedia). Finlandezii și-au luat astfel revanșa după înfrângerea suferită anul trecut în meciul pentru aur, disputat în propriul bazin.

  Final Six a avut loc la Stockholm și a reunit echipe din patru țări: Suedia, Finlanda, Polonia și Lituania.

  Rezultate
  Sferturi: Turun Uimarit – SPIF Vattenpolo (Suedia) 13:9 (1:1, 2:2, 5:4, 5:2) – goluri arădene: Grama 2, Perian 1, Băltean 1.

  Semifinale: LSTW Lodz (Polonia) – Turun Uimarit 13:14 (4:4, 2:3, 4:3, 3:4) – Băltean 3, Perian 1.

  Finala: Jarfalla (Suedia) – Turun Uimarit 15:18 (4:3, 4:4, 1:6, 6:5) – Băltean 5, Perian 2, Grama 1.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.