sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ultimul român care a vrut să plece din Afganistan, a fost evacuat în siguranță

  de - | 22 august 2021, 5:29 PM | Internaţional

  0

  A fost evacuat în siguranţă ultimul cetăţean român, din Kabul, Afganistan, care solicitase sprijinul autorităţilor române pentru repatriere. Bărbatul, cu dublă cetăţenie, a României şi a Republicii Moldova, lucra pentru un program ONU, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

  „În cursul zilei de astăzi,  22 august 2021, ultimul cetăţean român care a solicitat sprijin pentru repatriere autorităţilor române a reuşit evacuarea din Kabul şi a ajuns în siguranţă pe Aeroportul Internaţional din Islamabad, unde a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan”, informează, duminică, MAE.

  Potrivit sursei citate, evacuarea cetăţeanului român, care lucra pentru un program ONU şi avea dublă cetăţenie, a României şi a Republicii Moldova, a fost sprijinită de partenerii internaţionali, „în pofida condiţiilor extrem de dificile din teren”.

  Ulterior, acesta a fost preluat pe un zbor până la Islamabad, asigurat de parteneri internaţionali.

  „Cetăţeanul român evacuat astăzi era ultimul dintre cetăţenii români aflaţi în Afganistan care îşi exprimase dorinţa de a fi evacuat. Astfel, la acest moment, toţi cetăţeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare autorităţilor române se află în siguranţă în afara teritoriului afgan”, potrivit MAE.

  Celula de criză interinstituţională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, se află în contact permanent, prin intermediul Ambasadei României de la Islamabad, cu restul cetăţenilor români aflaţi în Afganistan, care nu au solicitat până la acest moment sprijin pentru evacuare.

  Citeste mai mult: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.