marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ultima zi. Aproximativ 93% dintre români s-au recenzat

  de Andrada Bobiș | 31 iulie 2022, 10:00 AM | Naţional

  0

  Recensământul Populației și a Locuințelor a ajuns la final. Astăzi este ultima zi în care românii sunt recenzați. 

  Se pare că lucrurile nu au mers tocmai cum trebuia și chiar pe ultima sută de metri majoritatea centrelor de recenzare sunt goale iar de joi, la Institutul Naţional de Statistică, au apărut niște probleme cu exportul datelor.

  Nici în ultima zi de recenzare arădenii nu se înghesuie să ofere datele personale, chiar dacă acest lucru este obligatoriu. Ei continuă să refuze să facă ce trebuie, însă Poliția Locală a mers pe teren împreună cu recenzorii ca să-i convingă, astfel crescând puțin numărul persoanelor recenzate.

  La nivel național, în ultima zi în care recenzorii merg pe teren vorbim de un procent de recenzare de 93% din populația țintă.

  Ultimele cifre raportate arată că judeţele Iaşi, Ilfov şi județul Timiş sunt pe ultimele locuri la colectarea datelor.

  În anul 1990, populația României era la punctul maxim și anume 23,49 milioane de români. De atunci România este într-un declin permanent și chiar accentuat mai ales din anul 2007 după aderarea României la UE .

  Se estimează că până la 3,4 milioane de români au plecat din țară de atunci, însă nu se știe cu siguranță o cifră exactă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.