ExclusivUcu Dima și-a recuperat 236 dintre tricourile confiscate. Dar nu pentru că ar fi originale…

  de Alin Olteanu | 12 May 2016, 3:00 PM | Știri Arad

  24

  UPDATE: Ciudat cum a ales Ucu Dima, celebrul Ucu Dima, să anunțe opinia publică, într-un alt ziar decât Special Arad (având în vedere că noi am publicat, în exclusivitate, informația), că a câștigat (cică) „bătălia” cu Vama Timișoara și că și-a recuperat 236 de tricouri aduse din Turcia, dintre ele 300 confiscate pe aeroport. Spunem ciudat pentru că domnul Ucu Dima știa cu siguranță că noi nu o să înghițim chiar atât de repede întreaga gălușcă servită dintr-un pantof sau… din tricourile originale pe care le comercializează. Și că noi, pentru cititorii noștri, mai și verificăm ceea ce ni se spune.

  Așadar… iată ce susține omul de afaceri Ucu Dima în articolul cu titlul „Ucu Dima a câștigat lupta cu Vama. Tricourile care i-au fost confiscate sunt ORIGINALE”: „Un partener de afaceri din Turcia mi-a spus de această oportunitate de a cumpăra tricourile. Mi-a convenit prețul și am mers în Istanbul pentru a le cumpăra. Am documente în acest sens, fiind un cumpărător de bună credință. Pe Aeroportul din Timișoara mi s-a spus că există suspiciunea de contrafacere, astfel încât le-au confiscat”; „În urmă cu vreo lună de zile, au apărut într-un ziar arădean (aici nu a spus că despre Special Arad e vorba, așa că o zicem noi!) informații calomnioase în ceea ce privește acest subiect al tricourilor. Acum s-a demonstrat că eu am avut dreptate și ca atare am dorit să fac lumină în acest caz. Nu este normal ca cineva să mă defăimeze public, în condițiile în care am avut câștig de cauză„.

  No bun… și-atunci noi ne-am documentat încă o dată așa… cum scrie la carte, pentru a le putea spune cititorilor Special Arad dacă i-am dezinformat sau nu.

  Iată ce am aflat: cele 236 de tricouri Tommy Hilfiger pe care și le-a recuperat Ucu Dima nu sunt (neapărat) originale așa cum susține. Firma americană trebuia să ofere un răspuns cu privire la originalitatea lor într-un termen impus de legea română, așa cum au făcut-o cei de la Lacoste și Polo când au spus… „niet original”. La un moment dat, cei de la Tommy Hilfiger au cerut o prelungire de zece zile. Însă, probabil, datorită cantității nesemnificative de tricouri pentru un asemenea brand, au uitat să răspundă în termenul solicitat chiar de ei. Așa că, tot legal, Vama a fost nevoită să returneze proprietarului tricourile. Acum, că arădeanul Dima a sărit repede să dea de înțeles că sunt originale, e treaba lui.  A noastră, ca și cumpărători… e alta.

  În concluzie, Ucu Dima are 236 de tricouri. Dar pe noi, deocamdată, nu ne poate convinge, decât cu acte (PE CARE NU LE ARE!), că sunt originale.

  Update la.. UPDATE: După apariția primul articol (cel de mai jos) Ucu Dima ne-a sunat. A solicitat de nenumărate ori să ne întâlnim. L-am refuzat elegant spunându-i că dreptul său la replică (dacă îl are) îl publicăm exact cum îl trimite pe emailul Special Arad. Cum o să facem și acum….

  În galerie aveți și actele puse la dispoziția colegilor noștri de către Ucu Dima.

  Titlu original: Exclusiv! Celebrul Ucu Dima, prins în Aeroport cu 300 de tricouri fake – Tommy Hilfiger, Lacoste și Polo – aduse din Turcia într-un Samsonite original (13.04.2016)

  Știri Arad. Informația cu titlul de mai sus nu e „breaking news”. S-a întâmplat în urmă cu aproape o lună, mai precis în 16 martie 2016. Însă, mai mult ca sigur, ne-a luat ceva timp să aflăm… cauza fiind distanța dintre Arad și Timișoara, mai precis Aeroportul din Timișoara, acolo unde Silviu Virgil Dima, alias celebrul Ucu Dima, așa cum îl cunoaște toată lumea, a dat piept cu vameșii români.

  Așadar, în ziua amintită, Ucu Dima, cetățean român în vârstă de 28 de ani, se întorcea liniștit (aparent, după cum se va vedea…) din Turcia, aterizând pe Aeroportul din Timișoara, cu bagajele doldora cu 300 de tricouri, mărcile Tommy Hilfiger, Polo și Lacoste. La verificarea atentă sau, cine știe?, la pont, băieților ăia de le spune vameși, umblați și ei prin Turcia, unde se vând tricouri, indiferent de marcă, la preț de hot-dog – funcție de negocierile la ceai, cu turcul -, li s-a părut suspectă marfa. Și l-au luat la întrebări…

  Oare la ce o avea nevoie domnul Ucu Dima de 300 de tricouri încât să le aducă din Turcia. Să le poarte? Nu credem, că doar el nu poartă decât „originale”… Să le vândă ca originale? Nu credem că recunoaște. Să le vândă cum le-a cumpărat? Nu credem că se coboară atât de jos… Să le dea la prieteni? Să le folosească în campania electorală, scriind pe ele Pistru, Căprar sau Falcă?…

  Atunci, ce să facă cu ele? – și-au zis vameșii. Rezultatul: le-au CONFISCAT și au cerut firmelor amintite (nu le mai spunem încă o dată să nu le facem prea mare reclamă) să le revendice oficial.  Ei bine, două dintre acestea au confirmat repede: nu sunt făcute de noi, sunt FAKE! Urmează, mai mult ca sigur, să vină răspunsul și de la cea de a treia…

  Nici pentru geamantanul în care au fost găsite tricourile, Samsonite, Adidas sau ce-o fi fost, nu băgăm mâna în foc că n-a fost fake. Dar, că și-așa Ucu e necăjit că nu i-a ieșit pasența, decretăm: ORIGINAL!

  L-am sunat pe domnul Dima, să comenteze ceea ce s-a întâmplat. Ne-a respins apelul, așa încât, o să postăm eventuala sa declarație în momentul în care o să o obținem.

  Probabil că vă întrebați ce va face păgubitul, adică Ucu Dima? Cum ce să facă, ia uitați-vă, mai jos, la postarea sa, pe Facebook, din 27 martie 2016, cu privire la Dima Brand Store? 🙂

  Ucu Dima

  Pentru conformitate…

  Un tricou Tommy Hilfiger, în Turcia, costă, cum spuneam, în funcție de negocieri, între 3 și 10 euro. Mai jos, priviți cu atenție ce prețuri au tricourile pe pagina oficială a firmei americane ( mulțumim cititorilor!)

  tommy

  SURSA FOTO: pagina de Facebook a lui Ucu Dima. Se poate observa, nu șarpele, ci tricoul marca Tommy Hilfiger…

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Procuratura ar trebuii să se autosesizeze în cazul acestui „Bișnițar de Obor”. Există o legislație națională aliniată la cea internațională în cazul comercializării făcăturilor.

   Există prezumția de vinovăție la înșelarea cumpărătorilor de bună credință. Și Protecția Consumatorilor ar trebuii să sară de pe scaune si să-i facă o vizită.

   Iar magazinul lui ” D-Ucu” ar trebuii Boicotat!

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. tot găinațul asta si-a „înțepat” furnizorii de mii de Euro, începând cu reclamele imprimate din vitrina magazinului, pana la furnizorii de produse. Si aici nu ma refer la cei din Turcia. Un cocalar, plin de impresii care da piept acum cu opinia publica/arădenii pe care ani la rând i-a înșelat spunând ca le vinde produse originale.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Tommy Hilfiger
   Tommy Hilfiger portrait 2009 – Tommy Hilfiger.jpg
   Hilfiger in 2009
   Born Thomas Jacob Hilfiger
   March 24, 1951 (age 65)
   Elmira, New York, U.S.
   Nationality American
   Occupation Fashion designer
   Spouse(s) Susie Hilfiger
   (m. 1980–2000)
   Dee Ocleppo
   (m. 2008–present)
   Website Tommy.com
   Labels Tommy Hilfiger

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Ce stire de 2 bani….intamplator am intrat in magazinul din galeria mall zilele trecute si nu am gasit nici una din firmele respective,doar pantofi,unii chiar foarte eleganti si frumosi…mai devreme am vizitat website-ul ucudima.ro si nici aici nu vad vreuna din celebrele firme…deci,in concluzie cred ca stirea asta este o mare facatura si cine a scris-o are un interes ascuns !

   --8 voturi
   +1
   -1
    • Eu zic sa nu mai bagi mâna în foc pt Arman că s-ar putea sa te arzi. Toată lumea stie ca Arman si Ucu sunt prieteni de cataramă.

     Tin sa te anunt ca un produs replică A+, asa cum sunt numite produsele false dar de o calitate mai bună decât cele din Jackson, nu este original.

     +5 voturi
     +1
     -1
     • Catre Florin:Nu mai fa afirmati gresite si nu insinua ca la mine in magazin s-ar afla fake-uri.Orcice cumparator poate verifica produsele mele la producator.Iar pentru a te convinge te invit sa vi sa iei orice produs doresti si sa il trimiti la verificat pentru autenticitate,

      +1 voturi
      +1
      -1
      • Eu am un coleg de munca care si-a cumparat un trening Adidas de la tine, produs care i s-a scamosat dupa prima spalare in masina (a fost spalat dupa eticheta).
       S-a intors cu produsul la tine in magazin si te-ai purtat urat atat in exprimare cat si in gesturi.
       Omul a facut sesizare la OPC si a avut castig de cauza de a trebuit sa ii dai inapoi banii. Nu ai avut ce face si a trebuit sa ii dai inapoi insa si atunci ai vrut sa ii dai in bancnote de 1 leu.

       Se intampla prin 2013.

       0 voturi
       +1
       -1
  5. Cum vedeti ca la om merge treaba sariti pe el.
   Rusine sa va fie.
   Hainele lui sunt originale si de ce aruncati cu cacat daca nu cunoasteti situatia?
   Asa fug investitorii de la noi.
   Chiria omului , taxele la stat, din profit aproape jumate merge la stat, ca sa aveti pensie si alocatie.
   De acea se fura!
   Vanzatorul nu face profit si chiar daca face profit jumate merge la stat si e nevoit sa duca calitate mai proasta ca sa traiasca.
   Nu va convine ?
   Praduitorilor nu aveti bani nici sa iesiti afara si comentati aiurea!!!

   0 voturi
   +1
   -1
  6. un prieten de-al meu , Marius T. , a cumparat de la ucu dima o pereche de pantofi care la a doua purtare s-au rupt. Deoarece erau „proaspeti cumparati si au costat si o caruta de bani” omul a cerut sa fie inlocuiti sau sa i se dea banii inapoi.
   Deoarece a fost refuzat si a facut plangere la OPC si a postat si pe facebook povestea a fost amenintat de ucu ca il da in judecata pentru defaimare.
   Nu stiu cum s-a finalizat dar cred ca sunt in judecata.

   De atunci eu nu am mai intrat in acel magazin deoarece nu prezinta incredere.
   Sa imi iau papuci cu beculete ? Nu mersi , eu purtam asa ceva acum 20 de ani.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.