Ucraina neagă că a atacat depozitul de combustibil din interiorul Rusiei. „Din anumite motive, ei spun că noi am făcut-o”

  de Special Arad | 2 April 2022, 9:54 AM | Internaţional

  0

  Rusia a acuzat vineri Ucraina că a efectuat un atac aerian împotriva unui depozit de combustibil din orașul rus Belgorod, un incident pe care Kremlinul a spus că ar putea afecta discuțiile de pace, dar un oficial de rang înalt al securității de la Kiev a negat implicarea, informează Reuters.com.

  Ministerul rus al Apărării a declarat că două elicoptere ucrainene au lovit instalația din Belgorod, la aproximativ 35 km de granița cu Ucraina, după ce au intrat în Rusia la o altitudine extrem de joasă, în jurul orei 5 dimineața, ora Moscovei.

  Incendiul rezultat a forțat evacuarea unor persoane, dar la sfârșitul zilei, primarul din Belgorod, Anton Ivanov, a declarat că pompierii sting ultimele rămășițe.

  „Nu există nicio amenințare la adresa vieții și sănătății umane. Toți locuitorii se pot întoarce la casele lor”, a spus el într-o postare online.

  Înalt oficial de securitate al Ucrainei a respins acuzația rusă – primul atac de acest fel dat pe teritoriul Rusiei de când Moscova și-a lansat invazia pe 24 februarie. Belgorod este unul dintre principalele centre logistice ale Rusiei pentru război.

  „Din anumite motive ei spun că noi am făcut-o, dar conform informațiilor noastre, acest lucru nu corespunde realității”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate, Oleksiy Danilov.

  Totuși, anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat că nu va confirma, nici nu va infirma un rol ucrainean.

  „Ucraina desfășoară în prezent o operațiune defensivă împotriva agresiunii ruse pe teritoriul Ucrainei, iar acest lucru nu înseamnă că Ucraina este responsabilă pentru fiecare catastrofă de pe teritoriul Rusiei”, a spus el, conform Reuters.com.

   

  Citește și: Explozie la un depozit de combustibil din Rusia. Guvernatorul regiunii dă vina pe ucraineni, iar Kremlinul anunță că negocierile pentru pace sunt periclitate – Special Arad 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.