miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ucraina neagă că a atacat depozitul de combustibil din interiorul Rusiei. „Din anumite motive, ei spun că noi am făcut-o”

  de Special Arad | 2 aprilie 2022, 9:54 AM | Internaţional

  0

  Rusia a acuzat vineri Ucraina că a efectuat un atac aerian împotriva unui depozit de combustibil din orașul rus Belgorod, un incident pe care Kremlinul a spus că ar putea afecta discuțiile de pace, dar un oficial de rang înalt al securității de la Kiev a negat implicarea, informează Reuters.com.

  Ministerul rus al Apărării a declarat că două elicoptere ucrainene au lovit instalația din Belgorod, la aproximativ 35 km de granița cu Ucraina, după ce au intrat în Rusia la o altitudine extrem de joasă, în jurul orei 5 dimineața, ora Moscovei.

  Incendiul rezultat a forțat evacuarea unor persoane, dar la sfârșitul zilei, primarul din Belgorod, Anton Ivanov, a declarat că pompierii sting ultimele rămășițe.

  „Nu există nicio amenințare la adresa vieții și sănătății umane. Toți locuitorii se pot întoarce la casele lor”, a spus el într-o postare online.

  Înalt oficial de securitate al Ucrainei a respins acuzația rusă – primul atac de acest fel dat pe teritoriul Rusiei de când Moscova și-a lansat invazia pe 24 februarie. Belgorod este unul dintre principalele centre logistice ale Rusiei pentru război.

  „Din anumite motive ei spun că noi am făcut-o, dar conform informațiilor noastre, acest lucru nu corespunde realității”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate, Oleksiy Danilov.

  Totuși, anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat că nu va confirma, nici nu va infirma un rol ucrainean.

  „Ucraina desfășoară în prezent o operațiune defensivă împotriva agresiunii ruse pe teritoriul Ucrainei, iar acest lucru nu înseamnă că Ucraina este responsabilă pentru fiecare catastrofă de pe teritoriul Rusiei”, a spus el, conform Reuters.com.

   

  Citește și: Explozie la un depozit de combustibil din Rusia. Guvernatorul regiunii dă vina pe ucraineni, iar Kremlinul anunță că negocierile pentru pace sunt periclitate – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.