joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Explozie la un depozit de combustibil din Rusia. Guvernatorul regiunii dă vina pe ucraineni, iar Kremlinul anunță că negocierile pentru pace sunt periclitate

  de - | 1 aprilie 2022, 5:49 PM | Internaţional

  1

  (foto: captură video Twitter / NEXTA)

  8 din cele 28 de rezervoare de combustibil din orașul rusesc Bolgorod au fost incendiate vineri dimineață. Potrivit agenției TASS din Rusia, citat de EuropaFM, sursa ar fi un atac comis de două elicoptere ucrainene, însă informația nu a fost dovedită și nici comentată, deocamdată, de oficialii din Kiev.

  Depozitul de combustibil se află la aproximativ de 35 de kilometri nord de granița ruso-ucraineană, iar guvernatorul Vyacheslav Gladkov a acuzat că două elicoptere ale armatei ucrainene ar fi atacat depozitul de combustibil cu rachete.

  În urma atacului din Belgorod, toate forțele din regiunea vecină, Kursk, au intrat în alertă, a anunțat guvernatorul Roman Starovoyt, citat de agenția Reuters.

  El a asigurat că nu va fi o criză de combustibil în regiune, după ce localnicii au făcut cozi la benzinării, ca  urmare a faptului că peste 2 mii de metri  cubi de combustibil au ars.

  De asemenea, și ministrul rus al Energiei a precizat că incendiul nu va afecta aprovizionarea și nici prețurile combustibililor.

  „În mod clar, nu este ceva ce ar putea crea condiții pentru continuarea discuțiilor”

  – a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă incidentul ar putea fi privit ca o escaladare a conflictului.

  Peskov a mai subliniat, totuși, că „nu depinde de noi, cei din administrația prezidențială, să oferim evaluări, ci profesioniștii și agențiile de aplicare a legii ar trebui să facă asta”.

  De asemenea, oficialul de la Kremlin a menționat că superioritatea aeriană a Rusiei în „operațiunea militară specială” din Ucraina „este un fapt absolut”, potrivit agenției ruse de presă TASS.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.