UAV, prezentă la Congresul de Gastronomie și Vin

    de Special Arad | 5 octombrie 2018, 12:33 PM | Educaţie

    0

    Cea de a II-a ediție a Congresului de Gastronomie și Vin a avut loc la București, la Muzeul Național al Literaturii Române. Invitați de seamă, specialiști în ale gastronomiei și vinificației au participat la dezbaterile privind clasificarea unităților de alimentație publică și cele despre identitatea gastronomică națională și regională.

    Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost reprezentantă de către Anca Dicu, cercetător științific în cadrul Facultății de Ingineria Produselor Alimentare, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV Arad care a făcut parte din echipa de moderatori a panelului de discuții despre identitate națională și regională, alături de Radu Dumitrescu ( Chef & owner Bistro Voila), Ioana Pătrășcoiu ( My Secret Romania, organizator Oltenia & Muntenia Brunch) și Nico Lontras (co-initiator al Congresului, chef, Rare Food Services).  „Participarea Universității Aurel Vlaicu la acest congres este foarte importantă nu doar pentru  a intra în legătură cu specialiștii din cele două domenii de activitate ci și pentru oportunitățile de colaborare care se deschid și care ne permit să derulăm proiecte cu impact național și internațional” a punctat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

    „A fost o experiență extraordinară, au avut loc discuții aplicate care, cred eu,  vor avea efect în viitor, menite să încurajeze păstrarea și promovarea identității naționale culinare. Mă bucur că am reușit să stabilim noi contacte cu mediul economic, cu specialiștii din cele două domenii cu care vom iniția în viitor proiecte comune în Arad” a punctat Anca Dicu.

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

    Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.